Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Trójwymiarowe kartki

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    dobre to jest ale do zdjec statycznych, od jakiegos czasu chodzi mi po glowie (odkad kupilem pilota )wykonanie takiego czegos ale z obiektem w ruchu (np. akrobacje na rowerze itp itd) zamysl jest taki kilka body + takie same obiektywy (ok 10) i wszyscy identyczne piloty zeby mozna bylo z jednego w jednym czasie uruchomic migawke, otaczamy lukiem obiekt i cyk mamy 3d obraz, tylko do tego trzeba by bylo grupe Canonowiczow, chyba ze ktos ma 10 body i tyle identycznych szkielek
    Nie jesteś pierwszy z taką wizją. Ba! Już nawet widziałem wykonanie czegoś takiego. Gość zrobił szynę wygiętą w łuk i długości połowy okręgu. Średnicy mniej więcej 2 - 3 metrów. Na całej długości, wewnątrz łuku, pomontował aparaty i spiął je do centralnego sterowania. Tym sposobem sam jeden mógł wykonać precyzyjnie trójwymiarowy obraz, który można było obracać we wszystkie strony. Widziałem w ten sposób zrobione zdjęcie dziewczynki skaczącej na skakance. Piorunujące wrażenie.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

yyyyy

matrixa w ten sposob krecili.
    Kamera, szyna z aparatami, kamera.
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

dokładnie, zdaje się że zresztą 300D :-)

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekaw jestem jak to wyewoluuje. Ta "trzęsiawka" sprawia wrażenie bardziej kiczowatej, niż pocztówki 3D jakie pamiętam oglądało się w czasach mojego dzieciństwa.
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

wiesz, do tego powiny byc okulary stereo, ewentualnie na takie obrazki (2 obok siebie) patrzec zezem (czy tam technika patrzenia stereo)

jesli zobaczysz to: http://www.smart-kit.com/wp-content/...ram%20bird.gif
    to zobaczysz to:
    http://farm2.static.flickr.com/1190/...269214.jpg?v=0
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Zablokowany

Domyślnie

Wpisuję cokolwiek, żeby nie zgubić wątku :)

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podepnę się pod temat. Od jakiegos czasu poszukuję jakiegos programu do robienia stereogramów typu SIRDS. Może byc pod linuksa.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    Najpierw robisz dwa zdjęcia o tych samych parametrach ekspozycji i z miejsc oddalonych od siebie o... powiedzmy 10 cm. Czyli obrazowo rzecz ujmując - najpierw patrząc jednym okiem przez wizjer, później drugim nie ruszając się jednocześnie z miejsca. Ew. można posłużyć się statywem dla większej precyzji, zależy jak co komu lepiej wychodzi.

W PS przenosisz jedno zdjęcia na drugie - tworzy się dla niego druga warstwa. Otwierasz okno animacji, kopiujesz w nim klatkę (z jednej robią się dwie). W pierwszym okienku wyświetlasz jedno zdjęcie (druga warstwa z drugim zdjęciem jest niewidoczna), w drugim na odwrót. Zdaje się czas opóźnienia między zdjęciami automatycznie ustawiony jest na 0, więc tego nie ruszasz. Pracę zapisujesz jako .gif i już.
    Zrobiłam tak, jak piszesz, zapisałam jako gif ale nie działa. Tzn. w PSie działa ale jak zapisuję i próbuję otworzyć - widzę tylko jedną klatkę. Co zrobiłam nie tak?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Udało się .
    Ostatnio edytowane przez Reno ; 05-07-2008 o 15:17 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

To pokaż.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    To pokaż.
    Dopiero dzisiaj przeczytałam.
    Nie ma się czym chwalić, to takie małe zabawki:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów