Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Trójwymiarowe kartki

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie Trójwymiarowe kartki

Może pamiętacie kiedyś były podobne kartki w obiegu Poczty Polskiej:rolleyes:

Uzależniony

Domyślnie

Prawie jak film
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Nie wiem jak kiedys ale teraz to sie lenticular nazywa. Jestem grafikiem w firmie, ktora produkuje takie rzeczy.

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

A to jest moje:

Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

ktos moze opisac jak cos takiego zrobic? w PS?

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Najpierw robisz dwa zdjęcia o tych samych parametrach ekspozycji i z miejsc oddalonych od siebie o... powiedzmy 10 cm. Czyli obrazowo rzecz ujmując - najpierw patrząc jednym okiem przez wizjer, później drugim nie ruszając się jednocześnie z miejsca. Ew. można posłużyć się statywem dla większej precyzji, zależy jak co komu lepiej wychodzi.

W PS przenosisz jedno zdjęcia na drugie - tworzy się dla niego druga warstwa. Otwierasz okno animacji, kopiujesz w nim klatkę (z jednej robią się dwie). W pierwszym okienku wyświetlasz jedno zdjęcie (druga warstwa z drugim zdjęciem jest niewidoczna), w drugim na odwrót. Zdaje się czas opóźnienia między zdjęciami automatycznie ustawiony jest na 0, więc tego nie ruszasz. Pracę zapisujesz jako .gif i już.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Statyw z przykręconym suwakiem do zdjęć stereoskopowych.Wykonać dwa zdjęcia przesuwając aparat suwakiem o odległosc bazową ,o ile dobrze pamietam 7,5 cm.Gdzies w książkach o fotografii opisywana jest fotografia stereoskopowa, a suwaki pentacona i innych firm są do wyszperania za grosze.Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

dobre to jest ale do zdjec statycznych, od jakiegos czasu chodzi mi po glowie (odkad kupilem pilota )wykonanie takiego czegos ale z obiektem w ruchu (np. akrobacje na rowerze itp itd) zamysl jest taki kilka body + takie same obiektywy (ok 10) i wszyscy identyczne piloty zeby mozna bylo z jednego w jednym czasie uruchomic migawke, otaczamy lukiem obiekt i cyk mamy 3d obraz, tylko do tego trzeba by bylo grupe Canonowiczow, chyba ze ktos ma 10 body i tyle identycznych szkielek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do tego zrobić maszynkę, która będzie na zmianę zasłaniała lewe i prawe oko (np wirujące przed głową półkoło) z częstotliwością dopasowaną do zmieniających się klatek. Wbić się w fazę lewej klatki dla lewego oka, prawej do prawego i mamy pełne 3D :smile:, choć i bez tego wygląda ciekawie. Próbowałem rękami,aczkolwiek mało skuteczne i zabawnie to wygląda

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów