Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 129 z 129

Wątek: Zdjecia na pokazach lotniczych - technika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Co do komentarzy - oczywiście są i w przypadku wykonawców wojskowych są dość specyficzne Sam zobaczysz

Cizeko podczas pokazow w PL zrozumiec co on tam nawija ze wzgledu na halas silnikow, a co dopiero po angielsku w "ich specyficznej" gwarze

Co do statywu i baz lotniczych, w takiej konfiguracji mnie nie wpuszcza?:

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colinSTi Zobacz posta
    Co do statywu i baz lotniczych, w takiej konfiguracji mnie nie wpuszcza?:
    Zależy od lokalizacji, ale tam gdzie są obostrzenia zaryzykowałbym twierdzenie że miałbyś dużą szansę na nie zostanie wpuszczonym...

Np. w NAS Oceana (gdzie byłem w zeszłym roku) Security Rules były takie :

Prohibited Items :
    [...]
    # Large bags (bags larger than a small purse or fanny pack), duffle bags, briefcases, large camera bags.
    # Backpacks
    [...]

Ja wniosłem Nature Trekkera + statyw ale miałem akredytację prasową i trochę (ale tylko trochę) inna prawa niż reszta.

Ale jak pisałem - to zależy od lokalizacji - jeżeli show nie jest w bazie (NAS, MCAS albo AFB) to duża szansa że z takim plecakiem bez problemu wejdziesz.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

A ja wyglada sprawa robienia zdjec nie podczas pokazow? Ogolnie bazy lotnicze czy lotniska pasazerskie sa jakos specjalnie chronione po WTC, nie mozna sie z niczym zblizyc, zrobic zdjecia, czy po zobaczeniu kogos z czyms czarnym dluzszym niz 50cm w reku bombarduja pozycje bez ostrzezenia?
    W miastach (budynki, ludzi, samochody) tez mozna bez problemu fotografowac, czy od razu posadza mnie o terroryzm? (wole sie zapytac niz potem 3dni sie tlumaczyc niebieskim)

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A ja wyglada sprawa robienia zdjec nie podczas pokazow? Ogolnie bazy lotnicze czy lotniska pasazerskie sa jakos specjalnie chronione po WTC, nie mozna sie z
    Z bazami jest różnie - jak zwykle zależnie od lokalizacji - w niektórych można się doigrać kłopotów, w niektórych bez problemu robić zdjęcia. Jeżeli będziesz robił zdjęcia samolotom, to nie powinno być problemów, jak bazie - szybko się ktoś zainteresuje.
    Na lotniskach jest luz, niektóre mają specjalne miejsca do oglądania i fotografowania z parkingami i kiblami - pełna kultura.

W miastach (budynki, ludzi, samochody) tez mozna bez problemu fotografowac, czy od razu posadza mnie o terroryzm? (wole sie zapytac niz potem 3dni sie tlumaczyc niebieskim)
    Bez problemu.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

No w koncu po dlugiej przerwie cos napisze... bo w tym temacie oblatany jestem :P w USA mozna fotografowac wszystko i wszystkich oprocz obiektow militarnych.... cywilne lotniska mozesz sobnie fotografowac ile chcesz i jak chcesz... czasem zdazy sie ze policja podjedzie i zapyta ciebie o cel robienia zdjec i poprostu cie sprawdza ale zabronic nie mgoa, nie maja prawa.... jesli chodzi o obiekty wojskowe to mozna je fotografowac ale mozna tez stracic zdjecia na prozbe odpowiednich wladz... samoloty w czasie pokazow lotniczych mozna fotografowac do woli i jakim sie chce sprzetem... ja pracuje dla wojska czasami robiac zdjecia na pewnych bardzo ale to bardzo scislych zasadach... o ktorych nie bede sie rozpisywal ui mialem okazje latac roznymi samolotami od cessny do f-18... w czwartek 11 czerwca bede robil zdjecia podczas treniongu T-Birds mam jedno miejsce wolne moge zabrac jak ktos mieszka w Maryland... a w sobote i niedziele najwiekszy Airshow w usa nad Oceanem... OC AirShow 2009... tez moge kogos wziac na swoja akredytacje....

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    w czwartek 11 czerwca bede robil zdjecia podczas treniongu T-Birds mam jedno miejsce wolne moge zabrac jak ktos mieszka w Maryland... a w sobote i niedziele najwiekszy Airshow w usa nad Oceanem... OC AirShow 2009... tez moge kogos wziac na swoja akredytacje....
    Zasadniczo to ja na weekend 13-14 nie ma nic zaplanowanego, musiałbym tylko dostać się tam z Ohio... Tylko nie wiem czy mi się chcę bo A-10 zobaczę tydzień wcześniej w Indy, a TB ~miesiąc później w Dayton ;-) A co masz za akredytację ?

Edit - w sumie to się przyjrzałem i na IAD mógłbym dolecieć za w miarę normalną kasę - byłeś już kiedyś na tym show ?
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 29-05-2009 o 06:39
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Ten Show bedzie drugi raz dopiero, bylem na nim rok temu... pierwszy dzien straszny byl bo mgla nad oceanem co nie jest wielkim zaskoczeniem, drugi dzien fenomenalna widocznosc, latalem z teamem yak attack, w tym roku postaram sie zalapac moze z GEICO SKYTYPERS zeby dla Davida Windmillera zrobic jakies zdjecia z powietrza... dla mnie mistrz nad mistrze... co do akredytacji to ja mam all access od organizatorow bo jestem nazwijmy to troche "local" i mam w ekipie troche znajomych ktorzy dzialaja przy organizacji... a na codzien pstrykam w NY wiec mam ten smieszny identyfikator od NYPD ktory pozwala mi na troche wiecej niz turystom lol :P... za pare tygodni tez bede robil turniej siatkowki plazowej z akredytacja ESPN, jakos z dnia na dzien to tu to tam nie latwo freelancerem byc no ale czas nie pozwala na zrzeszenie z czym kolwiek.....

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ten Show bedzie drugi raz dopiero, bylem na nim rok temu... pierwszy dzien straszny byl bo mgla nad oceanem co nie jest wielkim zaskoczeniem, drugi
    Poczytałem trochę i z różnych względów odpuściłem chociaż w sumie do PHL mógłbym dolecieć za grosze...

dzien fenomenalna widocznosc, latalem z teamem yak attack, w tym roku postaram sie
    Masz gdzieś zdjęcia ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Krzychu mam zdjecia ale nigdziej na necie bo ludzie kradna tak ze sie boje wstawiac co fajniejsze i ciekawsze... ale zloze jakas mala galerie i ci podesle linka na prv...

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów