Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Wątek: Zdjecia na pokazach lotniczych - technika

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A dlaczego akurat z tego filmiku ? Tutaj latają nad wodą, obejrzyj jakiś pokaz BA nad normalnym lotniskiem Sneak passy to jest absolutnie najlepsza część programu bo najpierw jeden przelatuje z poddźwiękową wzdłuż do pasa a sekundy później drugi solista robi to samo zza publiczności Polecam, widziałem ich chyba z 6 razy i wcale mi się to nie nudzi (a jak wszystko dobrze pójdzie to kolejny raz ich zobaczę za 2 tygodnie )
    A bezpieczeństwem czy niebezpieczeństwem to ma niewiele wspólnego - wszystko się dzieje z odpowiednimi prędkościami i tam gdzie trzeba na wznoszeniu....

No tak nad woda, ale jak by go zwodowal przy takiej predkosci to watpie zeby nie zahaczyl o jakis statek/jacht.
    Podczas pokazow tez sa jakies debilne komentarze z glosnikow co robi dany pilot (jakby nie bylo widac )?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colinSTi Zobacz posta
    No tak nad woda, ale jak by go zwodowal przy takiej predkosci to watpie zeby nie zahaczyl o jakis statek/jacht.
    Podczas pokazow tez sa jakies debilne komentarze z glosnikow co robi dany pilot (jakby nie bylo widac )?
    Zobacz że na linii po której leciał nie było żadnej łódki.
    Co do komentarzy - oczywiście są i w przypadku wykonawców wojskowych są dość specyficzne Sam zobaczysz
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Co do komentarzy - oczywiście są i w przypadku wykonawców wojskowych są dość specyficzne Sam zobaczysz

Cizeko podczas pokazow w PL zrozumiec co on tam nawija ze wzgledu na halas silnikow, a co dopiero po angielsku w "ich specyficznej" gwarze

Co do statywu i baz lotniczych, w takiej konfiguracji mnie nie wpuszcza?:

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Co do statywu i baz lotniczych, w takiej konfiguracji mnie nie wpuszcza?:
    Zależy od lokalizacji, ale tam gdzie są obostrzenia zaryzykowałbym twierdzenie że miałbyś dużą szansę na nie zostanie wpuszczonym...

Np. w NAS Oceana (gdzie byłem w zeszłym roku) Security Rules były takie :

Prohibited Items :
    [...]
    # Large bags (bags larger than a small purse or fanny pack), duffle bags, briefcases, large camera bags.
    # Backpacks
    [...]

Ja wniosłem Nature Trekkera + statyw ale miałem akredytację prasową i trochę (ale tylko trochę) inna prawa niż reszta.

Ale jak pisałem - to zależy od lokalizacji - jeżeli show nie jest w bazie (NAS, MCAS albo AFB) to duża szansa że z takim plecakiem bez problemu wejdziesz.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

A ja wyglada sprawa robienia zdjec nie podczas pokazow? Ogolnie bazy lotnicze czy lotniska pasazerskie sa jakos specjalnie chronione po WTC, nie mozna sie z niczym zblizyc, zrobic zdjecia, czy po zobaczeniu kogos z czyms czarnym dluzszym niz 50cm w reku bombarduja pozycje bez ostrzezenia?
    W miastach (budynki, ludzi, samochody) tez mozna bez problemu fotografowac, czy od razu posadza mnie o terroryzm? (wole sie zapytac niz potem 3dni sie tlumaczyc niebieskim)

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A ja wyglada sprawa robienia zdjec nie podczas pokazow? Ogolnie bazy lotnicze czy lotniska pasazerskie sa jakos specjalnie chronione po WTC, nie mozna sie z
    Z bazami jest różnie - jak zwykle zależnie od lokalizacji - w niektórych można się doigrać kłopotów, w niektórych bez problemu robić zdjęcia. Jeżeli będziesz robił zdjęcia samolotom, to nie powinno być problemów, jak bazie - szybko się ktoś zainteresuje.
    Na lotniskach jest luz, niektóre mają specjalne miejsca do oglądania i fotografowania z parkingami i kiblami - pełna kultura.

W miastach (budynki, ludzi, samochody) tez mozna bez problemu fotografowac, czy od razu posadza mnie o terroryzm? (wole sie zapytac niz potem 3dni sie tlumaczyc niebieskim)
    Bez problemu.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów