-
Bywalec
A ja chcialbym sie zasiegnac trosze informacji moze nie do konca technicznych ale nie mniej powiazanych z AirShow'ami. W lipcu lece do hameryki i chcialbym zaliczyc kilka pokazow, ogolnie jestem przyzwyczajony do polskiego tlumu i panujacych tam zasad kto ma silniejsze lokcie, ale jak takie pokazy wygladaja w stanach? Bede tam pierwszy raz, wiec kompletnie nie znam panujacej tam kultury (zarowno na lotnisku - pokazach, jak i poza nim), wiec moze ktos juz byl i wie czego nie wolno (krzyczec I am a terrorist to na pewno :P), na co zwracac uwage? Ogolnie jak wyglada sprawa odleglosci od samego lotniska (cos na oko jak AirShow Radom?, a wiadomo ze na kazdym lotnisku barierki beda w innym miejscu), statyw targac ze soba czy pomysla ze to snajperka/bazooka? Szklo ma max 300mm, na Radom bylo troszke za krotkie, natomiast na Goraszke 100mm czasami bylo za duzo... Zastanawialem sie nad wymiana na Canonowego 100-400, ale nie starczylo by mi na wycieczke, wiec musi pozostac Sigma 100-300 F4. Mam sie bac o sprzet czy tam trojpaskowcy sa na wyginieciu? 
Ogolnie rozklad jazdy pokazow w USA w porownaniu z PL jest imponujacy http://www.aero-pix.com/schedule/schedule.htm, na ktore musowo sie zglosic?
Uprawnienia umieszczania postów