Nie wiem... moze jeszcze sie nie nauczylem focic z monopodu, ale panoramuje mi sie cholernie niewygodnieZamieszczone przez Polaco
Do samolotow to przydalby sie statyw z glowica Wimberley![]()
Nie wiem... moze jeszcze sie nie nauczylem focic z monopodu, ale panoramuje mi sie cholernie niewygodnieZamieszczone przez Polaco
Do samolotow to przydalby sie statyw z glowica Wimberley![]()
Nie ma czego ;-). Do końca zresztą nie jestem pewien, czy dobrze zrobiłem wybierając dni dla profesjonalistów - A380 w locie będzie na 100%, ale program pokazów może być nieco okrojony w stosunku do "general public". Nic to, będę mądrzejszy następnym razem.Zamieszczone przez Polaco
A zazdrościć to możecie tego - za niecałe dwa tygodnie![]()
Fajnie moze byc, mam nadzieje ze jedziesz i ze przywieziesz jakies fajne zdjecieZamieszczone przez muflon
BTW jak robilem zdjecia na pokazach to mialem straszny problem z predkoscia zgrywania na karte, mam SanDisk Ultra II i Lexara Pro x80, po seriach musialem troche sie naczekac, albo tak mi sie wydawalo. Zalowalem ze nie mam drugiego korpusu albo kolejnej karty
Juz nie mowiac ze 1,5 GB bardzo latwo sie zapelnia na takich pokazach :-?
W 20D problemu właściwie nie ma... dopóki strzela się w JPEG (i na airshow typowo to wystarczy).Zamieszczone przez Polaco
Ja w ten weekend pstrykając na koncercie w RAW po raz pierwszy boleśnie poczułem wielkość bufora. Ot np. trzymając aparat nad tłumem i cykając pogujacy kociołek. Albo strzelając seriami przy 200mm@1/15s licząc że coś wyjdzie ;-)
FilmowiecZamieszczone przez muflon
;-)
Z czym się bynajmniej nie kryję ;-)Zamieszczone przez kavoo
A ja glupi strzelalem w RAW + duze JPG miejac nadzieje ze z RAW'a bedzie wiecej szczegolow do wyciagniecia z cieniZamieszczone przez muflon
![]()
A propos monopodow to wlasnie takie cos wyszperalem w akcesoriach Manfrotto:
Prawie jak Wimberley ;-)
do Muflona
ciekawa galeria - szczegolnie to zdjecie z pilotami - jest swietnie!! masz małą literówke w nazwie katalogu - brakuje "e" w "Miscellaneous".
Pozdrawiam