Eee drugą taką samą L'ke sobie kupisz, a czapeczki możesz takiej już nie dostać, więc Tomek miał więcej szczęściaZamieszczone przez muflon
![]()
Eee drugą taką samą L'ke sobie kupisz, a czapeczki możesz takiej już nie dostać, więc Tomek miał więcej szczęściaZamieszczone przez muflon
![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Czapeczki czapeczkami... ale po imprezie próbowałem przehandlować koszulkę z orzełkiem i napisem "Polska" (mam więcej na takie okazje) za koszulkę staffu - ale niestety się nie dałoZamieszczone przez snow
![]()
Widocznie nie słyszeli o Polsce, bo tak to by ci sie zapasy skończyły. Musisz zacząć tam reklamować nasz kraj![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Dzieki za checi, ale chyba nie ma sensu, jeszcze nie mam zadnej mapki i nie wiem w jakiej odleglosci beda latac, ale jak Wam czapki z glowy polecialy to chyba blizej niz w Payerne nie beda latalyZamieszczone przez Tomasz Golinski
BTW moglbys okreslic w jakiej odleglosci mieliscie pas startowy ?
Kilkanaście metrów, ale to do pasa po którym samoloty kołowały na start (chyba na lotnisku wojskowym nie można powiedzieć, że to tarmac ;-) ). Do właściwego "startowego" tak ze trzy razy dalej.Zamieszczone przez Polaco
Po pokazach w Poznaniu moge potwierdzic wszystko co tu bylo napisane. Muflon, jeszcze raz pieknie dziekuje za rady !! Dodam jedno, MONOPOD !! ludzie, jak mi tego brakowalo, statyw by sie nie przydal, ale monopod jak najbardziej, przed pojechaniem na kolejne pokazy koniecznie cos takiego kupie...
Co do szkiel, zestawik jaki mialem byl OK, niestety czasem odczuwalem DUZA potrzebe czegos dluzszego, z drugiej strony byly takie kraty ze ledwo moje 70-200 sie zmiescilo, juz nie mowiac o panoramowaniu ktore bylo niemozliwe![]()
Hej, ale właściwie dlaczego? Czy to z powodu f/4, braku IS, kiepskiej pogody, czy co? Bo ja akurat na brak podparcia nigdy nie narzekałem.Zamieszczone przez Polaco
(Hehe, jutro w Paryżu się przekonam czy f/5.6 wystarczy na taką okazję ;-) )
Strasznie mi lapa latala, przez co pare zdjec wyszlo nieostrychZamieszczone przez muflon
Oprocz tego, samoloty lataly w koleczko i niewygodnie mi bylo sie tak wyginac, a z monopodek to jak z mikrofonem na statywie, mozna sie oprzec, przekrecic i nadal jest wygodnie i stabilnie
![]()
F/4 akurat mi nie przeszkadzalo, ustawilem ISO 200 i czasy mialem wystarczajaco krotkie...
Tak, zwłaszcza w górę... chyba mając monopod kilkanaście cm wyższy niż wzrost ;-)Zamieszczone przez Polaco
Takie chyba sa, wielkoludem nie jestem, wiec na pewno sie cos dla mnie znajdzie...Zamieszczone przez muflon
Ps.: Przeczytalem troche o tym Air Show w Francji, ahhhh, no nic nie powiem, nawet nie powiem ze strasznie Ci zazdroszcze![]()