Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Sigma 50-150 f/2.8 EX DC HSM

Kemot
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Poradźcie proszę czy pchać sie w SIGME 50-150 (pierwsza wersję) za 1350PLN?
    Wydaje mi sie że to bardzo dobra cena jak za to szkło (gwarancja 3 lata z opcją +2).
    Od kilku miesięcy zastanawiam sie w co wejść, mam ochote na Tamrona 70-200 2.8 ale na cropie bede miał dziurę pomiędzy 50 a 70 no i minimu 2300PLN (albo 700USD)
    Znalazłem tą Sigmę z Polską gwarancją w sklepie internetowym i teraz mnie trochę wychamowało z Tamronem.

Doczego mi potrzebne takei szkło:
    - siatkówka w hali
    - zabawy z ciasnym kadrem
    - spacerzoom
    Oczwiście podpięte tot to bedzie do 400D

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kemot Zobacz posta
    mam ochote na Tamrona 70-200 2.8 ale na cropie bede miał dziurę pomiędzy 50 a 70
    Poprostu straszne! Szczerze wspolczuje Ci tej ogromnej straty i wysilku w robieniu kroku czy dwoch podczas fotografowania...

A tak powaznie - jesli masz kase na tamrona to go bierz bo to szklo lepsze i z ciekawszym zakresem, jesli nie masz to zostaje Ci ta sigma. Tyle.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    podbeskidzie

Domyślnie

panowie a czym w zasadzie różni się szkło 50-150mm F2.8 EX DC HSM od 50-150mm II F2.8 EX DC HSM ? i czy "różnica jest dramatyczna" ?

tzn różnice techniczne są mi znane (niby więcej szkiełek, inny kąt widzenia), ale jak w praktyce ?
    Ostatnio edytowane przez chaos ; 25-09-2008 o 20:17

Dopiero zaczyna
    Miasto
    podbeskidzie

Domyślnie

różnią się jeszcze znacznie ceną w FJ wersja I 1899, wer II 2500

nikt nie wiem co i jak ?

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Odświeżę stary wątek. Czy ktoś z forumowiczów (uprzedzając odpowiedzi niektórych, tak znam pbase, pixel-peeper, potn... itd) pochwaliłby się jakimiś samplami z tego szkła, szczególnie w wersji II. Ciągle nie rozwiązałem starego problemu 85 1.8 vs 70-200 do fotografii (głównie) dziecka Trochę inaczej już spoglądam na szkła tylko dla cropa, bo może kiedyś na 7D się skuszę więc dalej będzie działać. Chętnie też usłyszałbym coś o AF'ie. Może się na za dużo nastawiam, bo dawno temu mając inny dylemat Sigma 30 1.4 mnie zraziła właśnie AF'em i wybrałem 28 1.8 do dzisiaj będąc bardzo zadowolonym, ale tutaj to szkło nie na bezpośredniej konkurencji w Canonie.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jesli w tym zakresie kupowac jakis obiektyw za nieduze pieniadze to radze powaznie brac pod uwage starego C. 70-200/4 L, w plenerze sprawdzi sie zawsze w 100%, w pomieszczeniach to wiadomo swiatla malo, jakos czeba o nie dodatkowo zadbac.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów