Zobacz wyniki ankiety: Ile razy dziennie (SREDNIO) wciskasz spust migawki Twojego aparatu.

Głosujących
214. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Wątek: Ile robicie zdjęć w tygodniu/miesiacu - czyli jaki jest przebieg waszych puszek

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Ile robicie zdjęć w tygodniu/miesiacu - czyli jaki jest przebieg waszych puszek

No to sprobujmy ;-)

Ankieta ile fotek pstykasz nie ma niczego szczegolnego na celu :-) czysta ciekawość jak męczysz swojego dSLR-a. Wystarczy podzielic liczbe wykonanych zdjec (wiekszosc aparatow posiada opcje ciągłego nadawania numerów zdjęc) przez liczbe dni ktore posiadasz aparat. Chodzi o wartosci przyblizone więc nie musisz używać kalkulatora.

Mnie wyszło aż 18/dzien :-)

Celowo napisałem "wciskasz spust migawki" a nie ile zdjęć robisz dziennie bo to niekoniecznie to samo ;-)

Janusz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Ile fotek pstrykasz codziennie.

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    czysta ciekawość jak męczysz swojego dSLR-a.
    Czemu tylko dSLR?
    Przerzucilbym ten watek na jakies ogolniejsze forum... kompakty tez maja migawki :P
    Mi wyszlo ok 24 (ok 3600 zdjec od stycznia tego roku) ale pstrykam bardzo nieregularnie. Kocia wystawa, plenerek, demonstracja czy koncert - ok 300-400 fotek, a jak nie ma okazji to bywalo i zero fotek na tydzien.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ja powiem tak.. kazdy kadr powtarzam 3-4 razy.. zawsze leci seryjka..
    nie ufam swojej rece (bez skojazen) przy czasach dluzszych niz 1/20s... wole strzelic mala serie... wtedy najostrzejsze sa te srodkowe klatki

a ilosc ujec.. a to juz zalezy od tego czy jest co fotografowac.. jak narazie zapelnilem cala karte 1GB na rajdzie samochodowym i na hubertusie.. a tak jesli mam 20-30 roznych kadrow to jest dobrze - staram sie myslec i patrzec zanim zrobie zdjecie.. a nie przy kompie, gdy odcedzam gnioty ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja robię foty dwa razy w tygodniu, więc mi 20 dziennie nie przekracza, chyba że okazja jest, ale to i tak góra 20 zostaje, więc szkoda liczyć.
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Dopiero zaczyna Awatar -= Barton =-
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zagłosowałem, mimo że nie posiadam dSLR'a, mam nadzieje że to nie przestępstwo
    Wyszło mi dokładnie 23,5617... zdjęcia, ale ZDJĘCIA, nie wciśnięcia spustu migawki. Też często zdarza mi się przy kiepskim świetle robić serie. Poza tym kilkaset poszło swego czasu na focenie zeszytów i notatek od znajomych jak się sesyjka zbliżała Trzeba było się z czegoś uczyć 8) a skanerem to bym trzy doby to robił.
    Reasumując, średnia ujęć będzie trochę niższa. O ile? Trudno mi oceniać.
    Ale aparatu używam dość często jako pstrykadełka, a nawet notesu, a znacznie rzadziej narzędzia "artystycznych" kadrów, nie jestem więc ani z tej liczby dumny, ani się jej nie wstydzę (nawiązując do wątku-batalii o słynnych 15tyś. fotek miesięcznie). Ot, jest ankieta to się wypowiedziałem
    Canon Digital IXUS 400, Hitachi 512MB CF card, kieszeń spodni 8)

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Czemu tylko dSLR?
    Przerzucilbym ten watek na jakies ogolniejsze forum... kompakty tez maja migawki :P

No w zasadzie tak masz racje. Ale dla mnie za późno wątek tu umieszczony i tylko admin może go przenieść (chyba) :-)

Zeby trochę się wytłumaczyc, dorabiając wydumane teorie do własnego błędu, to wsród posiadaczy małpek jest (chyba) trochę więcej "pstrykaczy" czyli wynik mógłby być niemiarodajny. ;-)

Janusz

PS. Najwiecej fotek w jednym dniu machnął facet w PZU w poniedziałek rano w listopadzie po pierwszym gołoledziowym weekendzie ;-) Wszystkie były dobre i wszystkie ważne - trafiły do archiwum.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Ale dla mnie za późno wątek tu umieszczony i tylko admin może go przenieść (chyba) :-)
    Moderator tez moze... poszlo do "Technika robienia zdjec" bo ilosc robionych/zrobionych zdjec wiaze sie neico z naszymi technikami (serie albo nie itp).

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Jak jest co to 2-3 rolki dziennie, a jak nie ma co to 2 klatki przez tydzien :P Nie wszyscy maja cyfre hehe

Pozdrawiam

barbarow
    Guest

Domyślnie

Ze względu na wykonywaną robotę (jestem fotoreporterem w ogólnopolskim dzienniku) robię dziennie nie mniej niż 50. Czasem jednak (jak jadę na przykład na mecz, albo jakąś ważną obsługę) robię ponad 400

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

troche OT - zestaw szkielek masz fajny

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów