mnie się mały galimatias zrobił z kartami - także, nie wiem dokładnie ile obecnie wycykałem na 20tce,
albo nie wiem jak to sprawdzić
ogólnie więcej ostatnio cykam...telefonem![]()
BTW, wydaje mi się że już podobny topic obił mi się o uszy![]()
mnie się mały galimatias zrobił z kartami - także, nie wiem dokładnie ile obecnie wycykałem na 20tce,
albo nie wiem jak to sprawdzić
ogólnie więcej ostatnio cykam...telefonem![]()
BTW, wydaje mi się że już podobny topic obił mi się o uszy![]()
jak robie zdjęcie to na wyświetlaczu pojawia się xxx-yyyy gdzie X to numer zdjęcia na karcie, a Y zdjęcia zrobione puszką... no ale może tak tylko 300mają
Hmmm a mi się wydawało że to całkiem przeciętny wynik...Zamieszczone przez Driver
![]()
No ale w sumie zdjęcia które robię to przede wszystkim reporterka - czyli dużo ujęć z których po selekcji tylko nieliczne się nadają do wykorzystania. Z tym myśleniem przed nacisnięciem migawki to na pewno racja - z doświadczeniem palec będzie zapewne coraz lżejszy. Ale z drugiej strony niewiele się da wymyślić stojąc na turnieju i polując na tańczące pary gdzie zazwyczaj czas na dobre ujęcie to mgnienie oka...??:
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
Nooo. Czyli jak to mawia Muflon
Seriami, seriami ....![]()
Mojemu "trabantowi" właśnie mija 10 miesięcy a na liczniku - 10000.
I nie wiem czy się martwić czy się cieszyć![]()
no a jakie są te limity (żywotność) migawki jakie podaje producent? Ile klapnieć wytrzyma zanim odpadnie?
widze ze niektorzy aparat kupili przez pomylke szukajac kamery![]()
![]()
![]()
No to Moris mamy podobny przebieg.. pewnie w 10 miesiącu mi stuknie 10K
to zależy od aparatu...Zamieszczone przez Routlaw
ktoś już wspominał kilka razy...
1ki szacuje się ponoć na 200 000 cykli migawki..
po ilu zdjęciach padnie w twoim migawka to myślę, że czas pokaże...
nie da się tego określić...dokładnie
Na mojej czarnuli 4200 klapnięć w 6 miesięcy i tak jak mówisz Routlaw im dłużej mam aparat to robie mniej zdjęć, mniej strzelam wiecej myśle...Zamieszczone przez Routlaw
Odnośnie migawki mam nadzieję, ze tak jak cała reszta moich poprzednich aparatów Canon wytrzyma bez awarii do kolejnej zmiany body a ta nie szykuje się zbyt prędko.
Pozdrawiam
Rychu_lhotse