Zobacz wyniki ankiety: Ile razy dziennie (SREDNIO) wciskasz spust migawki Twojego aparatu.

Głosujących
214. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 93

Wątek: Ile robicie zdjęć w tygodniu/miesiacu - czyli jaki jest przebieg waszych puszek

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hehe, ciekawe. ja mam swoją puchędokłądnie 2 miesiące i już 3700 zdjęć wiadomo, te pierwsze dni to po prostu seria za serią. różne ustawienia, testowanie czy aby na pewno mam sprawną puszką itp
    wychodzi więc koło 60 dziennie????? o kurde.....hehe. no nieźle. w tym było spotkanie studentów z rektorem, konferencja naukowa na wydziale, kilka urodzin. nieźle. teraz już po przeprowadzonych testach oszczędzam migawkę. w takim tempie to bym ją szybko zajechał :P
    I am FX

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Z ciekawosci policzylem u siebie, wyszlo mi ze jestem leniem zdjeciowym
    w skali 2 lat uzywania 20d srednia wyszla na poziomie 12 zdjec/dzien

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po przeczytaniu tego wątku nasunęło mi się jedno pytanie - które powinno brzmieć - Ile ze zrobionych zdjęć (klapnięcie lustra = zdjęcie) nadaje się do ogladania????? 1%????

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Zalezy od tematyki
    z wyprawy na Spitsbergen (37 dni)- zrobilem okolo 2,5-3 tys zdjec, po pierwszej selekcji zostalo mi okolo 1 tys. Czyli okolo 30% pozostalo.

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja głównie robie zdjęcia sportowe (rajdy samochodowe, rotocykle) zwykle ok 40-60% jest ok
    ale oczywiście sa wypadki jak np Diverse Night Of The Jumps - Katowice, 25.11.2006 - bardzo ciemno i dynamicznie, więc wynik 15% był ok :/
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Ja bawie sie w planespotting co nie oznacza ze robie tylko samoloty... Przez 1,5 roku wypstrykalem 11k zdjec by 350D i mam tez sonke ktora zrobilem w tym czasie gdzies 3k zdjec. Z samego canona to wychodzi 19zdj/dobe... Tez lenistwo
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Dopiero zaczyna Awatar Marcin Kułak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ponieważ mam analoga, więc niedużo;-) Podsumowałem 2006 - wyszło 35 rolek, czyli jakieś 3,5 klatki na dzień ;-)

Dopiero zaczyna Awatar inferno
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A mi wyszło 37,39 fot/dzien - licząc wyłącznie lustrzankowe fotki czyli robione od nieco ponad miesiąca. Testuję sprzęt .

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

U mnie 17 miesiąc uzytkowania 300D się zbliża.W Święta 10tyś klapnięcie poszło i nawet mi przez myśli nie przeszło ze coś się może niedobrego stać w niedalekiej przyszłości . Wychodzi ze średnio 18,8 zdjęcia na dzień ale w początkowym okresie użytkowania spust był wciskany dużo częściej.Teraz średnia jest poniżej 10 na tydzień.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

590dni użytkowania około 7000 klapnięć, czasme tydzień nic nie robię, a potem jakiś plener czy coś i nagle 60..100(raw) kiedyś nawet do 200 (jpg) zwłaszcza na makro polowaniu jak sobie człowiek nie mógł poradzić z BAF'em :d i odpowiednią GO. Czasem z takiego polowania wracąłem z kacem moralnym, że zarzynam ten aparat taką ilością zdjęć, jeszcze za czasów Fuji S5000 w rok zrobiłem około 10000.
    Zgadzam się z co poniektórymi, coraz rzadziej spust naciskam, choć przymierzam ;D

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów