Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: [motoko] pierwsza "sesja"

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romko Zobacz posta
    dobrze by jej było w naturalnym oświetleniu
    Jak mam rozumieć "naturalne oświetlenie"?
    I cyfra i analog...

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Jak w opisie zdjęcia - słońce i blenda. Najprzyjemniejszy jak dla mnie odcień skóry daje światło słoneczne, nie ostre oczywiście. Naturalne - bez PSucia. Co do obróbki ograniczyłbym się w tym przypadku do zbalansowania bieli.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

wow...Zombie mode on
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

jeszcze uzupełnie - naturalne oświeltenie - to skrót myślowy, wiem, ze robiłeś w naturalnym, o nie Psuciu chciałem napisać i tyle
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

A ja myślę że to jakaś prowokacja albo kunszt... wręcz majstersztyk kunsztu jak zrobić denata w 5 minut, w tym przypadku denatkę Normalnie rączki to jak z lodówki w kostnicy, chociaż mogę źle widzieć bo LCD w laptopie słaby

Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

W (mniej-więcej) oryginale było tak:
    I cyfra i analog...

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no i tym sposobem jest o niebo lepiej!

Domyślnie

No i takie foty wstawiaj, koledzy pomogą jeszcze w kompozycji i będzie git galeryjka.

Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Co mnie martwi: dziewczyny zrobiły makijaż modelce. I wszystko pięknie i ładnie, ale makijaż tylko na twarzy! Ręce, dekolt i brzuch nieco odstają kolorystyką od facjaty...
    I cyfra i analog...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    wow...Zombie mode on
    lubie te Twoje konstruktywne komentarze, nie wnoszace nic do watku. myslalem ze z czasem bedziesz mogl napisac czasem cos wiecej o zdjeciu niz tylko glupie teksty ktore nic nie pomoga autorowi zdjec. ale nie robmy off topa

na temat pierwszego zdjecia powiedziano juz prawie wszystko, a ja wyraze swoje zdanie na temat drugiego. podoba mi sie modelka to rpzedewszystkim, tlo w przeciwienstwie do innych nawet podoba mi sie troche. ciecie na lokciach troche nie fortunne ale mozna to poprawic nastepnym razem - zwroc uwage ze z obcietymi lokciami rece wygladaja ''jakby doklejone''. prawa noga, tutaj jakas trawa weszla w kadr ale to nic, mozna usunac to w ps-ie albo uwazac nastepnym razem robiac zdjecia. co do obrobki to dwojka jest zdecydowanie lepsza, na jedynce ni to hdr czy cos podobnego ni to trabka ni to fujarka czyli lipa ogolnie, w drugim zdjecia widac ze lepiej sie postarales i tak mi sie podoba, jednak zwroc nastepnym razem uwage zeby makijaz byl zrobony rowniez na rekach,dloniach, dekolcie ( na tych czesciach ciala co beda odsloniete ) a nie tylko na twarzy, poniewaz malo bo malo ale rzuca sie to w oczy. zycze kolejnych udanych zdjec, to mozna zaliczyc do poprawnych tylko, w kazdym badz razie idziesz w dobrym kierunku.

pozdrawiam
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów