Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: pytanie o 5D + grip

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ja grip mialem przy 350D teraz sie caly czas zastanawiam czy warto kupowac bo ergonomia 5d jest dla mnie wystarczajaca a grip wazy troche i kosztuje tez nie malo a nie chce kupowac delty bo podobno lipna jest.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

U mnie różnica jest bardzo minimalna. Ale teraz jak trochę na nim porobiłem to nie odczuwam tego.

Domyślnie

Dane mi było przez pewien czas pobawić się dwoma piątkami, jedną "zagripioną" drugą "zdrową". ;-) Nie ukrywam, że grip daje niesamowitą wręcz wygodę jeśli chodzi o zdjęcia pionowe. Jednak na tym jego zalety w moim przypadku się kończą. Nie ukrywam, łapsk wielkich nie mam. Powiedziałbym, ze mam raczej małe. Ale mogę powiedzieć, że linia xxD i 5D jest zrobiona jakby dla mnie właśnie (choć waga 5D zbliża się powoli do granicy moich możliwości, zwłaszcza jak zapnie się do tego solidne szkło i mocną lampę). Czuję ogromny komfort trzymając to body w reku. Dlatego przychylam się do opinii Mellana, grip to sprawa indywidualna.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

A czy grip zabiera prad najpierw z jednego akumulatora a pozniej z drugiego czy z obu jednoczesnie "po trochu" i czy mozna tam wrzucic jeden oryginalny a drugi firmy x czy lepiej oba takie same???
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

ja raz miałem jeden oryginalny i jeden zamiennik i nic nie było. Ale teraz mam zawsze takie same

Domyślnie

dostalem drugiego gripa od Towersa i spust dziala zupelnie inaczej, prawie tak samo jak w body.
    Niestety przy dokrecaniu kolko sie zablokowalo w polowie drogi i calosc jedzie na zytnia
    bez aparatu jak bez reki i oka i powietrza. do doooopy <zalamka>

Zablokowany

Domyślnie

Oj coś nie masz szczęścia do gripów

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów