Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [Adam.Cooly]Watkins Glen i okolice

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

zgadzam sie z kolorami w porownaniu z galeria aelph wyglada to kiepsko, a mozna cos wiecej na temat tych kolorow jakies sugestie ?
    Duzo checi, troche sprzetu i ciagle malo wiedzy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

po wielu probach z suwakami powstalo cos takiego
    11.
    czy jest lepiej, mam nadzieje ze tak, ale to juz wy ocencie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

i jeszcze cos takiego pod ocene
    12.

Domyślnie

Hej

Widoczki miałeś naprawdę fajne, ale niestety technicznie jest jeszcze wiele do zrobienia. Po pierwsze na zdjęciach brakuje ostrości, przejrzałem EXIF'y i większość zdjęć wykonałeś na automatycznych ustawieniach. Staraj się na początku robić w trybie Av. Przy ogniskowej 24 mm przysłona F/11 lub większa ISO100 i najlepiej RAW. W przypadku drugiego obiektywu który posiadasz 16-35 przy 16 mm przysłona F/8 zapewni ci już dostateczną głębie ostrości. I oczywiście jeśli to tylko możliwe używaj statywu. Jeżeli chodzi o kadry to w zdjęciach 4,5,6,7 aż prosi się pionowy kadr, skały po bokach nic już nie wnoszą i powinieneś skupić się na na tym co w centrum. Najbardziej z twoich zdjęć podoba mi się 8, z tym że kadrowałbym w panoramę ciachając górę i dół. Co do ostatniej obróbki to niestety nie najlepiej, osobiście zwiększyłbym tylko kontrast i przyciemnił niebo. Czekam na następne fotki.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez qNick ; 28-06-2008 o 01:25

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Rzeczywiscie mam takie odczucie, ze jest jeszcze wiele do zrobienia dlatgo dzieki za cenne uwagi, żona sie ucieszy jak jej powiem, że musze powtorzyc sesje w tamtych okolicach :smile:
    8 sie faktycznie udalo ale to byl raczej chyba przypadek , jeszcze raz dzieki za pomoc jutro na pewno wykorzystam uwagi
    Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów