Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: plastyczność zdjęć - co o tym decyduje?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Próbując znaleźć wzór matematyczny dla tego zjawiska trochę zabijamy jego magię...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja również uważam, że plastyka zdjęcia to głównie rodzaj oświetlenia, które czasem powoduje, że obraz jest płaski, a czasem wyjątkowy i żywy. Do plastik zdjęcia mogą zaliczać się inne rzeczy, na które ma wpływ fotografujący, jak GO, kadr itd.

Natomiast ciężko mi odnieść plastykę zdjęcia bezpośrednio do sprzętu foto i tego jaki on ma na to wpływ. Dlatego się od tego powstrzymam.

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Próbując znaleźć wzór matematyczny dla tego zjawiska trochę zabijamy jego magię...
    Dlatego należy wybrać, czy coś ma być magiczne i wtedy należy to przyjąć takie jakie jest i nie porównywać, albo ma być dobrze zdefiniowane i wtedy można powiedzieć co jest lepsze a co gorsze. Przynajmniej taki jest mój punkt widzenia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Ja bym zmienił początek zdania na następujący: Podając niewłaściwe (bo przybliżone/niekompletne/nadmiernie/niewłaściwie uproszczone) wzory matematyczne dla tego zjawiska...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów