Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Test 450D na optyczne.pl

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Ponadto jak tu sie odniesc do tych testow. Znam ludzi (w moim mniemaniu majacych pojecie o foto), ktorzy na roznych forach foto sobie cenia optyczne pl, gdzie tutaj jeden z kolegow uznaje je za conajwyzej srednio wiarygodne.
    Jeśli masz kontakt z małą grupą to ocena może być mało wiarygodna, jeśli poprzeglądasz coś szerzej niż okolice "własnego podwórka" to inne skrajne opinie zmuszają do szerszego myślenia i włączenia dodatkowej logiki podczas własnej oceny takich testów.
    BTW: Wiem, ze to nie ten temat, ale jako ze powiazany jest u mnie z zakupem 450D zapytam od razu: jaki polecilibyscie obiektyw do portretow.
    Hmmm... portret... całopostaciowy czy skupisz się na twarzach? Z jakiego dystansu jeśli w pomieszczeniu? Polecany jest Canona 85/1.8 ale zależy jaki to ma być portret, niektórym pasuje 30mm innym 100mm.
    Mam tutaj na mysli portrety plenerowe, ale i takze studyjne bowiem planuje rowniez kupic amatorski zestawik oswietlenia. Przyznam szczerze, ze od poczatku mysle o Tamronie 28-75 f2.8 jednak czym wiecej czytam tym sie bardziej do niego zniechecam, bo po za bdb optyka przeraza mnie podobno tragiczny serwis tamrona oraz jego sklonnosc do BF i FF.
    z tamronem nie ma rady... musisz pomacać przed zakupem kilka i wybrać ten najwłaściwiej pracujący z TWOJĄ puszką.
    Zastanawia mnie czy nie starczylo by mi swiatlo f 4.0 do moich zastosowan, jednak boje sie, ze wtedy pozbawie sie przyjemnosci tworzenia fot z dosc mala GO (np. portret z gory gdzie twarz jest ostra, ale dlonie juz nie). Jesli jestem w bledzie to mnie poprawcie.
    Zależy jaki portret i z jakiego zakresu ogniskowych. Tutaj to chyba najwłaściwiej pożyczyć zooma od znajomego na kilka dni, postrzelać kilkadziesiąt/kilkaset i później przeanalizować zakres ogniskowych i wyniki tego strzelania. Dobrać swoją ulubioną ogniskową, dobrać tryb portretu jaki najlepiej nam wychodzi i kupić ze dwie jasne stałki o najczęściej używanych ogniskowych... tak przynajmniej ja podchodzę do tematu - gorzej z realizacją planów zakupu
    W każdym razie... powodzenia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aaaa.. i na koniec jeszcze... zapoznałeś się z tym http://canon-board.info/showthread.php?t=30957 wątkiem?
    Ostatnio edytowane przez roofman ; 18-07-2008 o 07:34 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów