tak łatwo się nie poddam czytałem gdzieś że oznaczenie światła w nikorach to lipa że 5,6 to może być 6,5 naprzyklad
tak łatwo się nie poddam czytałem gdzieś że oznaczenie światła w nikorach to lipa że 5,6 to może być 6,5 naprzyklad
A w Pentaxie w większości obiektywów 5,6 to 4,5, także Pentax rządzi jak nic!
Może i nikon lepszy, ale powrót do planu A to bardzo dobry pomysłzłoooo...
Miłego dniamoja www
no jak mu powiedziałem że hasselblat rządzi to się zamknął![]()
http://www.google.com/trends?q=canon%2C+nikon
i wszystko jasne![]()
no tego(udziały rynku) bym nie podnosił bo powie że canon to komercja.
A jakie to ma znaczenie? Czyżby nowa próba wywołania odwiecznego sporu?
Tu ani nie Nikon, ani nie Canon rządzi , tylko kasa. Obydwie firmy strzelają do tej samej bramki. Oferta sprzętowa jest listą wzajemnych uzupełnień propozycji dla potencjalnego klienta na każdej półce cenowej. Z racji tego, że oferują najlepsze produkty dla masowego odbiorcy, na rynku światowym miejsca jest na tyle dużo, że nie ma między nimi wojny, a jedynie konkurencja. Myślę, że tak powinno być. A w segmencie high end i tak będzie królował Hasselblad :grin:
Canon to firma finansowo i ofertowo większa od Nikona. Od dawna oferuje zawodowcom pełną klatkę i ma kilka takich modeli w sprzedaży. Nikon dopiero niedawno wprowadził matryce FX w modelu D3. Niektórzy takich argumentów używają na korzyść Canona.
Nie ważne sprzęt, ważne jak zostanie wykorzystany. Można zrobić nim dokładnie tak samo wielkie, jak i tak samo mierne zdjęcia.
C-F-K - forever
rzadzi dobre foto !!! AVE
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow
uwaga ! Mellan mądry gość
ale jak mu tak wyjade (że się nie ma o co kłucić) to powie ze mięczak i że miał racje więc znowu plan Aa tak poważnie to dobry argument żeby wyciągnął coś z torby wreszcie i pogadamy
(ma d200)