Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Wywoływanie przezroczy 5x4"

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Wywoływanie przezroczy 5x4"

Czy ktoś z forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenia z wywoływaniem wielkoformatowych przezroczy ? Interesuje mnie gdzie w Polsce jest przyzwoity lab oferujący taką usługę. Nigdzie w Krakowie nie mogę się czegoś takiego doszukać, więc zapewne pozostaje mi forma wysyłkowa (ewentualnie kupno jakiegoś procesora i przerobienie łazienki na ciemnię).
    Domyślnie zmierzam do 6x12 lub 17. W tym przypadku to zwykła 120/220 więc zero problemów, natomiast fajnie by było od czasu do czasu zrobić coś niepanoramicznego i tutaj pojawia się problem.
    Z góry dziękuje za każdą informację :-) .

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Czy ktoś z forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenia z wywoływaniem wielkoformatowych przezroczy ? Interesuje mnie gdzie w Polsce jest przyzwoity lab oferujący taką usługę. Nigdzie w Krakowie nie mogę się czegoś takiego doszukać, więc zapewne pozostaje mi forma wysyłkowa (ewentualnie kupno jakiegoś procesora i przerobienie łazienki na ciemnię).
    Domyślnie zmierzam do 6x12 lub 17. W tym przypadku to zwykła 120/220 więc zero problemów, natomiast fajnie by było od czasu do czasu zrobić coś niepanoramicznego i tutaj pojawia się problem.
    No ale jaki to problem? Jeśli gdzieś już wołają E6, to powinni mieć koreks, do którego da się też wkręcić błony cięte.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie jest tak, że wszystko idzie na jakąś tam maszynę, która obsługuje najbardziej popularne formaty ? Patrzę po cennikach lab'ów w sieci i prawie nigdzie nie mogę się doszukać czegoś większego niż średni.
    Znalazłem trzy, z czego pierwszy niekoniecznie aktualny:
    http://fotolapinski.republika.pl/fotolaboratorium.htm
    http://www.lafob.pl/oferta.php
    http://www.tcf2.pl/cennik.php
    Może komuś zdarzyło się korzystać z powyższych ?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie jest tak, że wszystko idzie na jakąś tam maszynę, która obsługuje najbardziej popularne formaty ? Patrzę po cennikach lab'ów w sieci i prawie nigdzie nie mogę się doszukać czegoś większego niż średni.
    Znalazłem trzy, z czego pierwszy niekoniecznie aktualny:
    http://fotolapinski.republika.pl/fotolaboratorium.htm
    http://www.lafob.pl/oferta.php
    http://www.tcf2.pl/cennik.php
    Może komuś zdarzyło się korzystać z powyższych ?
    Proponuję nie patrzeć po cennikach, tylko zadzwonić. W przypadku procesu E6 określenie "popularny" wogóle już nie ma zastosowania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak też chyba zrobię.

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

wolanie 4x5" w labach jest absolutnie nieoplacalne.
    lepiej zainwestowac w procesor jobo i chemie tetenala i robic to samemu.
    ja tak planuje, ale dopiero od wrzesnia.
    tymczasem pozostaje mi cz-b i polaroidy

aha. do wywolywania filmow nie musisz miec ciemni przeciez. wystarczy po ciemku wlozyc szitki do koreksu/tanku. ale to mozna robic tez przy swietle. wystarczy zaopatrzyc sie w worek ciemniowy, lub wersja lux - w namiot ciemniowy.
    Martin Gorczakowski

Jachor
    Guest

Domyślnie

Konaszewska-Pyla, Kraków Plac Matejki(róg św. Filipa) KODAK Q. Nikt nie zrobi ci tego lepiej.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie trzeba ani ciemni, ani procesora. Potrzebny jest odpowiedni koreks, duża balia, dobry termometr i zestaw chemii.
    Potrzeba tylko koreks ze szpulkami do takich szitek.
    Dwie godzinki chlapania i 5-6 filmów się suszy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spróbuję sam pochlapać jak i na Matejki- pomimo tego, że kiedyś tak mi wywołali Provię że lewa strona filmu miała inną gęstość od prawej :-)

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Spróbuję sam pochlapać jak i na Matejki- pomimo tego, że kiedyś tak mi wywołali Provię że lewa strona filmu miała inną gęstość od prawej :-)
    Widocznie zapomnieli wziąć głowę i pomyśleć.
    Wywoływanie slajdów wcale nie jest trudne. Wymaga po prostu uwagi i dokładności.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów