pomijajac fakt braku tematu, pomyslu i w ostatecznosci zdjec, to co sklania cie do pojscia na ASP? po co i dlaczego? w czym asp ma ci pomoc?
pomijajac fakt braku tematu, pomyslu i w ostatecznosci zdjec, to co sklania cie do pojscia na ASP? po co i dlaczego? w czym asp ma ci pomoc?
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Za MacGyverem w tym roku wstrzymaj się ze składaniem aplikacji. Poświęć ten czas na intensywną edukację i ćwiczenia praktyczne. Skąd wiesz, że tak na prawdę chcesz brnąć w fotografię/sztukę aż tak bardzo? Może za miesiąc Ci się znudzi. Ludzie, którzy zdają na tego typu uczelnie najczęściej mają już dosyć spore portfolio są pewni swoich możliwości i ograniczeń. Tutaj mam wrażenie, że po tygodniu posiadania aparatu stwierdziłaś, że fotografia to jest to co chciałabys robić.
Miłego dniamoja www
a ja ciagle mam cicha nadzieje ze ten watek to prowokacja![]()
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl
A skąd ta teoria spisku? Dziewczyna się uczy i chciałaby poznać opinię innych fotografujących. Jak dla mnie jest wiarygodna.
Szkoda, że tak mało rzeczowych porad, a tak wiele złośliwości...Na pewno jest jej przykro.
C-F-K - forever
No ale co można rzeczowego poradzić widząc te zdjęcia ? One się do niczego nie nadają. Żeby chociaż jedno dwa były ok to by się w tym kierunku dziewczynę popchnęło. Lepiej niech jej będzie przykro jak my jej to powiemy niż w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej przed komisją.
Żeby nie było że brakuje pomocy proszę:
http://przyborek.toya.net.pl/
To link do strony profesora ASP z Łodzi wykładającego fotografię. Miłego oglądania życzę a może przede wszystkim głębokich refleksji.
Pozdrawiam
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
a tutaj jest link do zdjęć w katedrze fotografii na poznańskiej akademii
http://fotografia.asp.poznan.pl/
By bylo w miare konstruktywnie powiem tyle - asp narazie sobie odpusc a skoro koniecznie chcesz sie ksztalcic w fotografii to zdecyduj sie na jakas szkole policealna na kierunku fototechnik.
Wbrew obiegowym opinia szkola tego typu to nie tylko proteza dla ludzi "malo zdolnych" bo z tego co zauwazylem wiekszosc to pasjonaci dziennie uczacy sie na zwyklych "nie-artystycznych" kierunkach/uczelniach.
Dowiesz sie wielu rzeczy z zakresu pracy w studio, popracujesz w nim, przemaglujesz wszystkie podstawy od ogniskowych po kompozycje, nauczysz sie pracowac na sprzecie srednio/wielko formatowym i zostaniesz zmuszona by bardzo dokladnie przerobic prace w ciemni itd. Jedynie na photoshopa nie ma co liczyc ale po takich dwoch latach przy odrobinie pracy wyrobisz sobie mocny warsztat przy ktorym bedziesz mogla myslec o czyms lepszym.
Po rzuceniu ekonomii ratowalem sie przed wojskiem "profesja" i sie bardzo pozytywnie zaskoczylem mimo iz myslalem ze bedzie padaka. Duzo pracy praktycznej, bardzo sympatyczni wykladowcy, troche minusow typu chemia procesow czy materialoznawstwo ale jak to w szkole.
Bedziesz miala proteze asp - w pozytywnym tego slowa znaczeniu a za 2 lata z silnym warsztatem dostaniesz to o czym marzysz
ps. Wybacz najmocniej ze w efekcie nie doszlo do tego spotkania forumowego na wystawie ale uciekl mi bus i dotarem sporo po czasie do Wroclawia. Kiedys odpokutuje targajac Ci blende jesli bedzie trzeba![]()
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 23-06-2008 o 00:15
Dobrze to ująłeś
To jest BARDZO dobra rada. Wojkij szkoda, ze mi nikt tego nie doradził 5 lat temuZe mnie artysty i tak nigdy nie będzie, ale chociaż miło spędziłbym czas przy tym co kocham.
papuziara - na pewno się nie poddawaj. Jesli lubisz fotografować rób to dalej! Na akademi (czego Ci życzę) lub poza.
Ostatnio edytowane przez jinks ; 23-06-2008 o 00:30
Miłego dniamoja www