Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Zdjecia pary w ciazy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Vitez błagam Cie .... weź no zrób wywiad wśród znajomych mających dzieci i wróć do tego swojego posta z nowo nabytą wiedzą. Zobaczysz że coś co pozornie wydaję się być nielogiczne tak na prawdę jest zupełnie normalnie.
    Mi chodzi o język polski a nie życie .
    A że ten język schodzi na psy (z czym bodajże i ty próbujesz walczyć) i zalewa nas byleszybsza, nielogiczna pseudopotoczność to już inna sprawa .
    Wolę jednak zrobić wywiad np z Miodkiem niż ze znajomymi (obu płci) będącymi w ciąży .
    Jak dla mnie tylko kobieta z pary może być w ciąży a nie cała para. Kropeczka.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A że ten język schodzi na psy (z czym bodajże i ty próbujesz walczyć) i zalewa nas byleszybsza, nielogiczna pseudopotoczność to już inna sprawa .
    Wolę jednak zrobić wywiad np z Miodkiem niż ze znajomymi (obu płci) będącymi w ciąży .
    Polecam zapoznać się z definicją językowego środka stylistycznego jakim jest metafora. Walczy się z niepoprawnymi formami a nie z takimi, które wzbogacają, a nie jak próbujesz udowodnić, niszczą język polski.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Poczekajmy aż będziesz miał dzieci.
    Na szczęście język (polski) jest giętki i się Miodków nie boi (ani par w ciąży).
    I nie jest to jakaś tam pseudopotoczność, tylko zwyczajne wyrażenie emocjonalnej więzi z partnerką i odpowiedzialności za dziecko.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

ale to normalne kto zwraca uwage na takie bledy, jak szosty czerwies, a szosty czerwca, no ktora forma poprawa ?? Takich przykladow jest pelno, ale po za tym slownikowym masz potoczny, i inne cuda, jezyk ewoluuje.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Smile

Pan Miodek rowniez powiedzial ze mozna rownoczesnie uzywac formy "pisze" i "jest napisane".

I co, dalej chcesz z nim zrobic wywiad?
    Poza tym, na psy to schodzi watek - bo idzie w off..

I jeszcze powiem Ci ze ja i moje kobieta tez jestesmy w ciazy
    Czego i tobie kiedys zycze, bo to super przezycie, a autorowi sugeruje poniesc sie fantazji i zrobic takie fotki jakie sam chcialby miec na ich miejscu

Trudno mi cos wiecej dodac - plener jest fajnym rozwiazaniem, jesli wchodzi w gre. Jakis park, wiklinowy koszyk, kocyk, co jeszcze - nie wiem
    Jest tego troche w Twojej okolicy. Nie mam doswiadczenia ze studiem, nie bede doradzal.

Pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    ja i moje kobieta tez jestesmy w ciazy
    Pozdro
    O stary gratuluje, to niedlugo w stopce bedziesz mial mark i caly zestaw L.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wracając do tematu - czy można poprosić aby ktoś wskazał jakieś linki do internetowych galerii zawierających takie właśnie "fotografie ciążowe" (fotografie, nie zdjęcia).

Początki nałogu

Domyślnie

Jak robiłem swoją żonę w ciąży w studio to pokusiliśmy się o odkrycie trochę więcej ciała. Zdjęcia w stylu "low key" wyglądają naprawdę fajnie, ale do tego potrzeba lamp studyjnych. Ktos wspomniał o sypialni i to jest bardzo dobry pomysł. Tak samo jak zdjęcia leżącej dziewczyny na plecach, głowa w stronę obiektywu (ładnie eksponuje brzuch). Nie bez znaczenia jest tu strój dziewczyny.
    Mordo Ty moja !

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Poczekajmy aż będziesz miał dzieci.
    Na szczęście język (polski) jest giętki i się Miodków nie boi (ani par w ciąży).
    I nie jest to jakaś tam pseudopotoczność, tylko zwyczajne wyrażenie emocjonalnej więzi z partnerką i odpowiedzialności za dziecko.
    Dodam tylko iz "przyjęło sie" mowienie o byciu wspolnym w ciazy rowniez w szpitalach, szkołach rodzenia, przychodniach - przykladowo lekarze neonatolodzy taki jezyk uzywaja, co wiecej rowniez mowi sie np. "kiedy macie termin porodu". Tak naprawde chodzi tutaj aby podkreslic iz dziecko jest wspolne i aby tatus czul sie rowniez wazny i emocjonalnie zwiazany. W sumie chyba nic w tym zlego, a wiecej chyba dobrego :smile:
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów