Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Canon EOS 400D + EOS Utility - Jak zgrac pliki,dlaczego nie wykrywa ?

radoos
    Guest

Domyślnie Canon EOS 400D + EOS Utility - Jak zgrac pliki,dlaczego nie wykrywa ?

Witam

Zestaw jak w temacie.

Po podłączeniu po USB aparat jest wykrywany automatycznie i widoczny w MOJ KOMPUTER lecz po wejsciu do niego niestety nic w nim niema.

Do tej pory bywało tak ze po ok minucie,lubnieco dłuzej automatycznie odpalał sie EOS Utility i zgrywałem tylko nowe lub wszystkie zdjecia.

Teraz czekam 3-5 min i nic.Zero reakcji.Aparat wykryty.Widoczny w "menadzer urzadzen" jako Canon tak samo w "moj komp" ale na aparacie wciaz nie zapala sie niebieska dioda...

Czy jest jakis uniwersalny soft do zrzucania fotek ? Zalezy mi na opcji "Zgraj tylko nowe obrazy"

Z góry wielkie dzieki za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Najlepiej na początek programy dolączone do aparatu i czytnik kart.Sprawdż w menu "comunication' powinno byc ustawienie typu "PC conect".Sprawdż z instrukcją w ręku wszystkie kroki.Nie miałem nigdy 400d więc dokładniej nie mogę.Pozdrawiam.

radoos
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Sprawdż w menu "comunication' powinno byc ustawienie typu "PC conect".....

Niestety nie mam w MENU zakładki "komunikacja" ani nic gdzie mozna ustawic PC connect...

radoos
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie.

Własnie udało mi sie zgrac foty za pomoca Windows - Pobierz obrazy z aparatu ...

Nastepnie zrobiłem formata karty i juz jest ok.EOS Utility wykrywa w moment.

Czy sądzicie ze 2.9 GB na karcie mogło wydłuzac czas oczekiwania na urzadzenie ?

Teraz mam na karcie 3 zdjecia wykrywa w kilka sec.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zgadza się.jest inaczej.Masz 'Transfer order"Sprawdż kartę pamieci,spróbuj uzyc innej.W instrukcji pisza o problemach w wypadku nadmiernego zapelnienia [???] i zalecaja usuniecie kilku zdjęc.Generalnie używalbym czytnika.Koszt żaden a problemów mniej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W instrukcji piszą o karcie CF 2GB lub wiekszej.Nie rozumiem "co autor ma na myśli ??".Bo jezeli do dwóch to jasne ale co znaczy większa/ Moze warto sprawdzic na stronie producenta karty do jakich aparatów jest dedykowana.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 21-06-2008 o 00:46 Powód: Automerged Doublepost

wwj
    Guest

Domyślnie Utility nie wykrywa

Mój aparat to 400D podpinam go do komputera z systemem Windows Vista HOME PREMIUM. Po zainstalowaniu wszelkiego oprogramowania wraz z update'ami mój aparat po podłączeniu widzialny jest tylko jako urządzenie w MÓJ KOMPUTER natomiast w EOS Utility (2.5.1.1) mam aktywną jedynie funkcję MONITOR FOLDER. Nie mam możliwości sterowania aparatem z komputera itp. Wyświetlacz na aparacie gaśnie, i mam dostęp do zasobów karty jednak i tyle. Proszę o pomoc.

Chciałem odinstalować sterownik i podstawić nowy jednak nie ma sterowników 400D dla Visty, po wyrzuceniu z systemu aktualnego sterownika i resecie instaluje się on jeszcze raz (prawidłowo) ale Utility nie widzi nadal. Czytnik nie załatwi mojego problemu, zależy mi na sterowaniu aparatem z kompa. Zmiana OS też nie wchodzi w grę.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wwj Zobacz posta
    Mój aparat to 400D podpinam go do komputera z systemem Windows Vista HOME PREMIUM. Po zainstalowaniu wszelkiego oprogramowania wraz z update'ami mój aparat po podłączeniu widzialny jest tylko jako urządzenie w MÓJ KOMPUTER natomiast w EOS Utility (2.5.1.1) mam aktywną jedynie funkcję MONITOR FOLDER. Nie mam możliwości sterowania aparatem z komputera itp. Wyświetlacz na aparacie gaśnie, i mam dostęp do zasobów karty jednak i tyle. Proszę o pomoc.

Chciałem odinstalować sterownik i podstawić nowy jednak nie ma sterowników 400D dla Visty, po wyrzuceniu z systemu aktualnego sterownika i resecie instaluje się on jeszcze raz (prawidłowo) ale Utility nie widzi nadal. Czytnik nie załatwi mojego problemu, zależy mi na sterowaniu aparatem z kompa. Zmiana OS też nie wchodzi w grę.
    Spróbuj odłączyć wszystkie inne urządzenia USB i dopiero podłącz aparat. Czasem niektóre urządzenia gryzą się z aparatem i nie pozwalają systemowi prawidłowo go wykryć. U mnie np takim urządzeniem jest PDA Fujitsu Siemens. Jeśli jest podłączony do komputera, Vista nie wykrywa aparatu.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

miałem podobnie z 350d. Zakupiłem czytnik kart pamięci i przestałem się bawić w podłączanie aparatu do komputera.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radoos Zobacz posta
    Witam ponownie.

Własnie udało mi sie zgrac foty za pomoca Windows - Pobierz obrazy z aparatu ...

Nastepnie zrobiłem formata karty i juz jest ok.EOS Utility wykrywa w moment.

Czy sądzicie ze 2.9 GB na karcie mogło wydłuzac czas oczekiwania na urzadzenie ?

Teraz mam na karcie 3 zdjecia wykrywa w kilka sec.

Pozdrawiam
    Hej.
    Ja miałem taki problem z 350D i pełnej karcie 2GB. Czasem musiałem długo czekać, nim zdjęcia były widoczne w "mój komputer" i wystartował EOS utility. Dlatego teraz zawsze po zgraniu zdjęć na kompa formatuje kartę.
    Fakt, że jak nie miałem cierpliwości czekać używałem czytnika.

wwj
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    miałem podobnie z 350d. Zakupiłem czytnik kart pamięci i przestałem się bawić w podłączanie aparatu do komputera.
    Ludzie czy wy w ogóle czytacie posty??? Czytnik nie rozwiązuje mojego problemu!!! Chodzi mi o sterowanie aparatem!

Karta nie ma nic do rzeczy, formatuję ją za każdym razem, Ponadto nie zmieniałem karty, ma 4 GB i w poprzednim kompie działała. Sprawdzę poszlakę z innymi urządzeniami choć zostają mi tylko bluetooth (mysz i E61)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów