Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [papuziara] kotek

Dopiero zaczyna Awatar papuziara
    Miasto
    Oleśnica/Wrocław

Domyślnie [papuziara] kotek

moje pierwsze zjęcia na forum

1.

2.

3.

4.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie dało się edytować, proszę o sklejenie.

5.
    Ostatnio edytowane przez papuziara ; 20-06-2008 o 20:52 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam,
    Kamila

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Och!
    Pal sześć kompozycję, technikę, naświetlenie, ostrość...!
    Kotek jest absolutnie i doskonale cudowny!
    Zwłaszcza na 5 - z paluszkami pod bródką.
    Na 4 fajny pomysł - ciemne obramowanie okna oraz Kotka w GO i zielona wolność w nieostrości. Ale musisz zapanować nad kontrastem (niskie słońce) i lepiej dopracować scenę kompozycyjnie.. W każdym razie - do powtórzenia.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

3 i 5 koteczek, ale skubany malutki a pazurki już pokazuje (na 5) no i te brwi, będzie miał świetne ubarwienie jeśli to twój to będziesz miała świetnego modela do focenia
    super
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Na 4 fajny pomysł - ciemne obramowanie okna oraz Kotka w GO i zielona wolność w nieostrości. Ale musisz zapanować nad kontrastem (niskie słońce) i lepiej dopracować scenę kompozycyjnie.. W każdym razie - do powtórzenia.
    poproś kotka żeby pozował...
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

słodki kociak pierwsza, rzecz która mi sie rzuca jednak w oczy to...poruszenie... nie wiem jakich czasów używałaś ale tak to wygląda...tak mi się wydaje....
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    słodki kociak pierwsza, rzecz która mi sie rzuca jednak w oczy to...poruszenie... nie wiem jakich czasów używałaś ale tak to wygląda...tak mi się wydaje....
    Tylko pierwsze wydaje się poruszone. Pozostałe troszkę przegięcie krótką GO mają.

Dopiero zaczyna Awatar tmk
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kotek (jak to zawsze małe kotki) przesłodki.
    Technicznie wydaje mi się, że za mała głębia ostrości. 50-ka to fajne szkiełko ale przy fotografowaniu z bardzo małej odległości często ten problem występuje zwłacza przy obiekcie tak małym jak mały kociak (z tąd też wrażenie poruszenia).
    Co do 4. koncepcja bardzo fajna ale mamy tu przykład ogólnej tendencji zwierząt podczas fotografowania - czyli odwracania się d...
    ...do powtórzenia.

...
    tak długo pisałem że Vitez mnie ubiegł z tą GO
    Kwanon

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tylko pierwsze wydaje się poruszone. Pozostałe troszkę przegięcie krótką GO mają.
    możliwe nie znam się aż tak, po prostu jest coś tam jakieś rozmazanie, poruszenie...ni eumiem definiować tego
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    możliwe nie znam się aż tak, po prostu jest coś tam jakieś rozmazanie, poruszenie...ni eumiem definiować tego
    Przykład - zdjęcie nr 5. Ostrość na nosku; oko, łapka, palec - już poza papierową (cieńsza niż milimetr) głębią ostrości.
    Jako że ludzie są przyzwyczajeni i taki jest konwenans portretów, że oko ma być ostre to gdy widzimy, że oko nie jest ostre to odruchowo odrzucamy takie zdjęcie jako 'nieostre/poruszone' , mimo że tuż przed okiem jest ostro.
    A samo wykonanie zdjęcia to albo tak trudne warunki fotografowania że max otwarte szkło musiało być (wątpię), albo to szkło to świeży nabytek i nieprzyzwyczajony do niego właściciel(ka) (uogólniam, choc w tym wypadku oczywiście płeć piękna) zachwyca się "rozmazami tła" których wcześniej w kompakcie/kicie nie miał(a) - czyli przegina z ilością zdjęć robionych na max otwartej (niepotrzebnie) przysłonie - standardowy błąd psychologiczny.

Dopiero zaczyna Awatar papuziara
    Miasto
    Oleśnica/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przykład - zdjęcie nr 5. Ostrość na nosku; oko, łapka, palec - już poza papierową (cieńsza niż milimetr) głębią ostrości.
    Jako że ludzie są przyzwyczajeni i taki jest konwenans portretów, że oko ma być ostre to gdy widzimy, że oko nie jest ostre to odruchowo odrzucamy takie zdjęcie jako 'nieostre/poruszone' , mimo że tuż przed okiem jest ostro.
    A samo wykonanie zdjęcia to albo tak trudne warunki fotografowania że max otwarte szkło musiało być (wątpię), albo to szkło to świeży nabytek i nieprzyzwyczajony do niego właściciel(ka) (uogólniam, choc w tym wypadku oczywiście płeć piękna) zachwyca się "rozmazami tła" których wcześniej w kompakcie/kicie nie miał(a) - czyli przegina z ilością zdjęć robionych na max otwartej (niepotrzebnie) przysłonie - standardowy błąd psychologiczny.
    Święta racja Zachłyśnięcie się małą GO, to było dla mnie niesamowite odkrycie. A fakt też, że było bardzo ciemno, bo pomieszczenie bez okien, ciemne w środku, a słońce tylko przez drzwi wpadało, a kotek jeszcze zbyt malutki, żeby go na ostre słońce wynosić.

Kotek już większy więc zdjęć nie da się powtórzyć

W tamtym z oknem to zdjęcie zupełnie przypadkowe. Zoomowałam sobie świat kompaktem i nagle kot wskoczył na parapet, więc to wykorzystałam. Potem kot wyskoczył przez okno na kamienie pod domem i złamał nogę.
    Pozdrawiam,
    Kamila

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów