...Zamieszczone przez Semtex
...a z czego ma dzialac jak nie z karty?
Ale przez kabelek czy przez czytnik szedł firmware na CF?
Mam lęki przez kabelek, bo rzeczywiście piszą, że przez czytnik lub slot.
...Zamieszczone przez Semtex
...a z czego ma dzialac jak nie z karty?
Ale przez kabelek czy przez czytnik szedł firmware na CF?
Mam lęki przez kabelek, bo rzeczywiście piszą, że przez czytnik lub slot.
skromny dorobek...www.pbase.com/alv32
u mnie przez czytnik nie przez kabelek
5d + L plecak
tak myślałem...cóż, trzeba zasuwać za jakimś czytnikiem.
Zrobilo sie male zamieszanie w zwiazku z tym podpowiem niewtajemniczonym, ze jest to pierwszy update firmware-u ktory trzeba wgrywac bezposrednio z karty, poprzednie wersje mialy mozliwosc wgrania przez kabel.
Auwo - to rzeknij jeszcze słówko niewtajemniczonemu. Zgrywać tego plika na twrdziela i potem na CF? Czy od razu na CF (przez czytnik)? Pewnie doszedłbym do tego sam majac czytnik, ale go na razie nie mam.Canon zwraca uwagę na rozmiar pliku. Po ściągnięciu na twardziela plik ma 3,58MB, a canon pisze , że powinien mieć 3,48 MB (pracuje na XP). Z góry dzięki za pomoc.
plik musisz zassac, gdyz jest to plik wykonywalny, na HDD i pozniej po rozpakowaniu skopiowac na sformatowana w czytniku karte CF powstaly plik pt. e3kr2102.fir
Wszystko jest ładnie opisane wraz z dołączonymi screen'ami w dokumentacji, którą można zassać stąd:
http://www.canon.co.jp/Imaging/dc/PDF/e3kr2firmup-e.pdf (~200 kilo)
Polecam lekturę.
Pozdr. T.
poprawka - kartę CF formatujemy w aparacie, potem ww. plik kopiujemy na kartę CF umieszczoną w czytniku http://www.canon.co.jp/Imaging/eosdi...irmware-e.html punkt nr 1 Firmware update proceduresZamieszczone przez Auwo
Ostatnio edytowane przez Nicram ; 31-05-2005 o 22:07
jakieś D + sporo zapału
Nicram - napiaslem, jak ja to robiezawsze karte formatuje w czytniku, ale nie bede sie upieral, ze nie mozna w aparacie
![]()
Ja napisałem jak ja to zrobiłem, wg instrukcji Canona - widać obydwie metody są dobreZamieszczone przez Auwo
Pozdrowienia
jakieś D + sporo zapału