Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: zamiana dwoch obiektywow na jeden

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No zamiana 100 2.8 macro na spacerzooma rzeczywiście jest godna polecenia ;-) Nie wiem, czy to takie korzystne, dla ISa i niezmienności obiektywu tracić światło, a więc krótsze czasy, tracić prawdzie macro 1:1, tracić śliczny bokeh ze stałoogniskowej setki (może zoom też ma niezły, nie wiem..., Tamron z tego co widziałem bardzo przyzwoity), tracić nieco mniejszą głębię ostrości (100 2.8 do portretu świetna), wreszcie tracić żyletkowatość setki Ja tendecyjnie wymieniam straty

Ale co kto lubi

stratus - są foty z czasami 1/50 sekundy na 75mm, co daje po przeliczeniu właśnie te 120, więc nie wiem skąd te znaki zapytania w wielkiej ilości.
    Ostatnio edytowane przez Misiaque ; 20-06-2008 o 23:21

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta

stratus - są foty z czasami 1/50 sekundy na 75mm, co daje po przeliczeniu właśnie te 120, więc nie wiem skąd te znaki zapytania w wielkiej ilości.
    ... a stąd że dla 35 mm odpowiednik to 56 mm tak to jest jak używa sie skrótów myślowych dla standardu pełnej klatki, a jak widać powyżej teraz się wszystko zgadza
    To tyle z OT

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Bezplodna dyskusja na 3 strony a przeciez juz po pierwszym poscie widac ze to operator niedoksztalcony fotograficznie - z szklem wszystko ok i nie zmiana a dobra literatura mu potrzebna.

Tylko Liquidsound jest na tyle spostrzegawczy?

Domyślnie

może 28-135 USM, IS, taki a zakres prawie dobry
    Canon FF i słoików kilka

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów