Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 103

Wątek: XIV Przystanek Woodstock

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

oczywiście jak bedziesz miał identyfikator
    daj znać

pozdrowionka
    ___
    Canon

Dopiero zaczyna Awatar nomad_fh
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Nie wiem jak w tym roku, ale jeśli będzie możliwość - polecam dogadanie się z obsługą wozów strażackich jadących polewać tłum.
    Co jakiś czas zabierają akredytowanych fotoreporterów na górę wozu (pomost bojowy, czy jak tam się to nazywa) i wjeżdżają w tłum pod samą scene. Wrażenia niezapomniane

A i tak najlepsze zdjęcie z p. woodstock zrobiłem (sporo lat temu)... zenitem z podpiętym 37mm obiektywem w młynie (pogo) pod sceną

Co do wejść na scenę - kiedy ja byłem, był jeszcze wymóg ciemnego ubioru, aby nie być zbyt widocznym w kamerach kręcących ogólny widok na scenę.
    Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
    Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

2 dni temu dostałem maila, trochę zalatany jestem to dopiero mam czas go znaleźć i wkleić.

Witam,

W poprzednim mailu napisałam, że może się Pan ubiegać o akredytację prasową.
    Niestety, nie udzieliłam Panu pełnych informacji. Aby otrzymać akredytację
    prasową należy być członkiem Redakcji (praca dla prasy, agencji itd.). Jeśli
    na wniosku nie pojawi się pieczątka Redakcji, akredytacja nie zostanie
    przydzielona.

Przepraszam za kłopot i niekompletne informacje.

Pozdrawiam,
    Karolina Rxxxx

Teraz już chyba wszystko jasne
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Leć do najbliższej drukarni i zrób pieczątke - np. swojego portoflio lub bloga:]
    Pozdrawiam,
    Michał

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Problem rozwiązany, kupiłem sobie za Odrą koszulkę z nadrukiem
    Mam nadzieję że Pokojowy Patrol umie po angielsku
    teraz to wchodzę wszędzie i jeszcze mi się kłaniają, hehehe

Dosłownie wszyscy znajomi którzy mnie widzieli jak miałem ją ubraną
    pytali: "A coś ty się tak poobwieszał", buahahaha

No dobra to teraz pokaże jak ona wygląda

żeby było ławiej przeczytać "plakietki"

Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Jest jeszcze inne rozwiazanie , ktore widzialem pozytywnie skutkuje na festiwalu R.Riedla na Paprocach. Jeszcze kiedys jak nie dawali mi akredytacji "bo nie jestem profi" to pisalem po prostu do zespolow, ze moglbym im zrobic nieodplatnie dokumentacje wystepu na festiwalu i czy sa tym zainteresowani. W 90% przypadkow otrzymywalem maile zwrotne, z numerami telefonow, naziwskami i deklaracjami.... moglem robic sobie ile chialem, spod sceny, ze sceny. Nawet ochrona mogla mi jak to RYcho kramarczyk mowi "na pukiel skoczyc" (dostawalem ID od zespolow jako Techniczny czy inny jaki)

Z jednej strony, rozumiem obawe organizatorow, ze nagle pod scena pojawi sie masa ludzi i bedzie jedno wielkie zamieszanie, z drugiej strony szkoda, ze nie dopuszcza sie zwyklych fotoamatorow , ktorzy ze swoja pasja i zaagnazowaniem potrafia czesto wyczarowac swietne fotki. Czasem jak ogladam te fotki niby profesjonalistow z gazet i innych mediow, to wrecz wstyd ze cos takiego zrobili.... Ciesze sie ze nie musze juz martwic sie o akredytacje.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

JaBlam - bardzo dobry pomysł, też na niego wpadłem i 2 razy udało się
    Pozdrawiam,
    Michał

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Mam pytanie z trochę innej beczki... Wpadliśmy z kilkoma znajomymi na pomysł, żeby poprosić nasz portal miejski (a w zasadzie dział promocji UM) o akredytację. Robiliśmy dla nich często zdjęcia z różnych miejskich imprez - myślę, że się zgodzą. Już naskrobałem maila, gdy rzuciłem jeszcze okiem na stronę WOŚP i... Napisano tam, że akredytacje można odebrać "po wcześniejszym okazaniu legitymacji prasowych". Czyli rozumiem, że nawet jak będziemy mieli akredytacje, a nie mamy legitymacji prasowych to ...**** ???

Miał ktoś jakieś doświadczenia z biurem prasowym WOŚP w tej dziedzinie ?? Jest jakieś wyjście ??

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak mówiło paru przedmówców teraz raczej nie robią problemów bo lustro ma sporo ludzi i udowodnij takiemu,że profi.Inna sprawa ,że na scenę wejść wtedy nie można ale po co skoro na dole więcej się dzieje.Ja się wybieram ze starym totalnie manualnym analogiem więc do zobaczenia w Kostrzynie.
    Canon 40D + kit, świnka

Domyślnie

Ja jako patrol (medyczny na szczęscie) i fotograf wybieram sie na przystanek też z aparatem i postaram się wam nie robic problemów o sprzęt i ew poinformowac kolegów z grupy aby sę nie ośmieszali ale że jestem medyczny to mnie takie rzeczy nie interesuja..
    a tak ogólnie wydaje mi się ze w obecnej chwili czyli wielkiego dostępu do aparatów kamer itp czepianie się o to ze się wnosi lustro jest bezsensu bo zwykłą komórką tez można zrobić dobra zdjecia a nikt ise nie czepi...
    wiec jak ktoś się będzie czepiac powiedzcie ze jest gł**pi i tyle
    mam nadzieje ze nikt wam nie będzie robił problemów
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów