Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Artykuł o 20D

Mieszany widok

Bywalec Awatar Marfackib
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Czytałem ten artykuł. Facet po prostu opisywał swoję wrażenia z pracy 20D w teatrze. Fotografował obietywem 70-200, wiec potrzebował dużego ISO. Jako wadę tego aparatu przy fotografowaniu w teatrze napisał, że lustro głośno pracuje, a aktorzy niejednokrotnie zwracami mu na to uwagę. Nie porównywał go z 300D lub 350D lub jakimkolwiek innym aparatem.
    Ostatnio edytowane przez Marfackib ; 06-06-2005 o 06:59
    20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a no właśnie....
    Z własnych spostrzeżeń z robienia zdjęć w teatrze czy na spektaklach: 20D rzeczywiście hałasuje, natomiast wielokrotnie zdarzało mi się fotografować w towarzystwie fotografików używających modeli serii 1D i zapewniam was, że hałasowali zdecydowanie bardziej ode mnie. Fotografia w takich miejscach wymaga dużego wyczucia, a nie walenia fotki co 5 sekund.

A co do możliwej przewagi 20D, to nie zapominajmy, że w takich warunkach jeną z najważniejszych rzeczy jest precyzyjny, czuły układ AF i jak największy wizjer. Również łatwość obsługi ma ogromne znaczenie - jeśli chcemy robić naprawdę dobre zdjęcia to musimy bez przerwy i błyskawicznie zmieniać ustawienia.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów