[QUOTE=McKane]
Nie czytalem artykulu ale mnie tu pachnie bzdura totalna. 350D ma te sama matryce wiec nadaje sie rownie dobrze co 20d...
350 d ma podobną matrycę ale nie taką samą! 350 d ma trochę większe szumy niż 20D.
[QUOTE=McKane]
Nie czytalem artykulu ale mnie tu pachnie bzdura totalna. 350D ma te sama matryce wiec nadaje sie rownie dobrze co 20d...
350 d ma podobną matrycę ale nie taką samą! 350 d ma trochę większe szumy niż 20D.
"As you can see there's almost no visible difference in noise levels between the EOS 350D and EOS 20D, our measured results (see graph below) show that the 350D's noise levels are very slightly higher between ISO 800 and 1600."
Very slightly higher - to mowi samo za siebie.
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos20d/page20.asp
Nawet dziesiatka nie jest tak bardzo daleko w szumach tak do iso400-800... W sumie sam sie zdziwilem jak meczylem pojedyncze pixele... Dopiero z tymi dwoma mpix extra calosc sie kumuluje na gladsze zdjecia.
...
Czytałem ten artykuł. Facet po prostu opisywał swoję wrażenia z pracy 20D w teatrze. Fotografował obietywem 70-200, wiec potrzebował dużego ISO. Jako wadę tego aparatu przy fotografowaniu w teatrze napisał, że lustro głośno pracuje, a aktorzy niejednokrotnie zwracami mu na to uwagę. Nie porównywał go z 300D lub 350D lub jakimkolwiek innym aparatem.
Ostatnio edytowane przez Marfackib ; 06-06-2005 o 06:59
20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L
a no właśnie....
Z własnych spostrzeżeń z robienia zdjęć w teatrze czy na spektaklach: 20D rzeczywiście hałasuje, natomiast wielokrotnie zdarzało mi się fotografować w towarzystwie fotografików używających modeli serii 1D i zapewniam was, że hałasowali zdecydowanie bardziej ode mnie. Fotografia w takich miejscach wymaga dużego wyczucia, a nie walenia fotki co 5 sekund.
A co do możliwej przewagi 20D, to nie zapominajmy, że w takich warunkach jeną z najważniejszych rzeczy jest precyzyjny, czuły układ AF i jak największy wizjer. Również łatwość obsługi ma ogromne znaczenie - jeśli chcemy robić naprawdę dobre zdjęcia to musimy bez przerwy i błyskawicznie zmieniać ustawienia.