z przykrościa wypisuje sie z battla...nie dam rady, mam zawqalony caly tydzien najblizszy
z przykrościa wypisuje sie z battla...nie dam rady, mam zawqalony caly tydzien najblizszy
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
"
Bez zezwolenia można rozpowszechniać wizerunek osób powszechnie znanych pod warunkiem, że został on wykonany w związku z pełnieniem przez te osoby funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych.
Fakt, że ktoś jest znany i rozpoznawalny nie oznacza, że można bez zezwolenia wykonywać i rozpowszechniać jego wizerunek.
Tym samym sfotografowanie na ulicy popularnego artysty czy prezenterki telewizyjnej nie upoważnia do rozpowszechniania ich wizerunków. (...)
Dopuszczalne jest więc rozpowszechnianie bez zezwolenia wizerunku osoby powszechnie znanej w związku z pełnieniem przez nią szeroko rozumianych funkcji publicznych (...).
Przykładem może być fotografia znanego sportowca odbierającego nagrodę za osiągnięte wyniki, polityka uczestniczącego w posiedzeniu parlamentu, radnego w trakcie spotkania z przedstawicielami mieszkańców gminy, wójta na zebraniu mieszkańców wsi czy wreszcie aktora obecnego na uroczystym otwarciu lub zakończeniu festiwalu filmowego.
Rozpowszechnianie wizerunków tych samych osób w sytuacjach prywatnych, niezwiązanych z ich działalnością, będzie juz wymagało uzyskania zezwolenia.
"
Żródło - Wojciech Orżewski "Fotograf, fotografia, prawo"
Można się zapisywać póki nie minie termin nadsyłania zdjęć (30.06).
Ehh i ja chętnie spróbujęKiedyś musi być ten pierwszy raz
![]()
5D + L
-Vitez
-Ewa_olsztyn
-Allgsm.pl
-WatsOn
-Karoollapy
-dj_zibi
-missgruszka
-Rafal913
-kwiatas
-Picia
-Stratus
-Roger-krk
-CezaryM
-borkomar
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.