Dotarł dzisiaj pokrowiec Apex 120AW zamawiany w lowerpro.pl vel PRISM. Ekspresowa wysyłka - zamawiany późnym wieczorem we wtorek, w czwartek listonosz zapukał. W zasadzie do tego mogę ograniczyć zadowolenie. Pokrowiec dostałem rozcięty po całej długości spodu. Cięcie na tyle głębokie, że została przecięta biała gąbka w środku. Bądź co bądź produkty LowePro nie należą do tanich spodziewałem się czegoś innego. Rzecz jasna chwilę po dostrzeżeniu defektu zamailowałem do PRISM będąc pewnym, że nie będzie problemu z zamianą na inny egzemplarz. Na drugie imię powinienem mieć Naiwniak. Po dwóch mailach dano mi delikatnie do zrozumienia, że nie umię otwierać kartonów i przy tej czynności pewnie rozciąłem
. Pomijam, fakt, że w firmie codziennie po kilka paczek otwieram i nie robię tego piłą tarczową
. Jeśli uszkodzenie wynikałby z mojej nieumiejętności ucierpiał by i karton. Nie ma opcji, żeby rozciąć zapakowany przedmiot nie uszkadzając jednocześnie kartonu. Nie wiem czy rozcięcie powstało przy pakowaniu czy na taśmie produkcyjnej - nie wnikam. Wina też nie leży po stronie dostawcy Poczty Polskiej. Dla mnie to nie problem, przyszyję taśmę nylonową. Mając jednak doświadczenie drugi raz nie kupię w tym sklepie.
Jeśli będą zainteresowani wkleję zdjęcie rozcięcia jak i samego kartonu co by nie snuć domysłów, ze skatowałem go nieumiejętnym otwieraniem.