Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Czy zna ktoś sklep lowerpro.pl ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max II Zobacz posta
    1) Wez jedno pod uwage..., po mimo niskiej ceny hurtowej, ja, jestem obarczony innymi stawkami podatkowymi, niz handlowcy w kraju, moja kazda sprzedaz jest pokryta faktura i moj Urzad finansowy daje mi odpowiednio po tylku, przy czym, jak bym bardziej zanizyl ceny, aby podatek byl rownoczesnie nizszy, mam po glowie od innych handlowcow, ktorzy powiedzm placa za ten sam produkt, krocie i wielkie NIC z tego niemaja.
    I tu nie do końca się zgodzę..
    Akurat firma w której pracuję na dosyć wysokim "stołku", zajmuje się także handlem, i to takim na większą skalę (systemy zabezpieczeń) - sciągamy dosyć dużo sprzętu z Tajwanu z fabryki i zaręczam Ci że każda złotówka z kasy którą obracamy jest opodatkowana przez właściwe Urzędy - od celnego zaczynając na skarbówce kończąc.. sprzedajemy urządzenia z niezłym zyskiem (ale na pewno nie jest % on na poziomie jaki podałeś), zusy,pefrony (zatrudnionych 150 osób) i inne też płacimy i więc te obciążenia są mi doskonale znane.. i z prostej arytmetyki mi wynika że:
    płacisz 5Euro (napisałeś "poniżej 5 Euro" ale przyjmijmy że 5)
    czyli około 16,50 zł (zakładam że to cena netto - vat rozliczamy na innych warunkach co pomijam) , sprzedajesz za 98 brutto czyli ca 80 netto.. po podzieleniu 80/16,5 daje przebitkę rzędu 4,85 czyli 485%, podatek 19% od różnicy wynosi 12,07 czyli czysty zysk to (80-12,07)/16,5=3,85 czyli marża na poziomie 385%.. więc pisanie o tym że inni dadzą Ci po głowie za lekką obniżkę cen jest lekkim naciąganiem/nadużyciem, bo co ci zrobią? u nas było to samo - na allegro mamy ceny sporo lepsze od innych, owszem było trochę telefonów i propozycji "zmowy" ale po odmowach skończyło się, my zysk robimy obrotem a nie marżą bo to drugie szybko się kończy niestety..

2) To fakt, unioslem sie i jak pisales, "krzyczalem", wez jednak pod uwage i mysle ze tez bylo by Tobie nie wsmak, jak by pod Toba ktos dolki kopal w dosc perfidny sposib.
    Byłoby nie wsmak, owszem, ale Twoje uniesienie było nieproporcjonalne do tego co napisał Twój adwersarz - poczytaj sobie wątki np. o fotoit albo imprze (tu lepiej bo to konkurencja w Lowepro) gdzie sposób wypowiedzi jest dużo bardzie drastyczny, tu było jedynie niezadowolenie itp.. jak pisałem osobiście bardziej wierzę w Twoje zapewnienia - ale nie przesądzam niczego bo i u nas zdarzały się paczki które na poczcie były porozcinane (na nasze taśmy były naklejone inne) - więc lepsze wrażenie byłoby żebyś napisał to w bardziej stonowany i profesjonalny sposób..

Po mimo wszystko, moich problemow z ta "wspaniala reklama" chce Was wszystkich przeprosic za uniesienie.
    Nas to ani ziębi ani grzeje bo to ty się zdenerwowałeś i uniosłeś a to na serce ponoć szkodzi, piszę tylko że taki napastliwy sposób wygląda głupio i nieprofesjonalnie.. Ale wybaczamy

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 11-07-2008 o 14:15
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów