40D A chciałem coś do przyrody a konkretnie zwierzątek, dlatego myśłałem o 300/2.8 L i puszka 1d, ale zdrugiej strony może i nie ma co targac się na drugie body a lepiej kupić 2 szkła
40D A chciałem coś do przyrody a konkretnie zwierzątek, dlatego myśłałem o 300/2.8 L i puszka 1d, ale zdrugiej strony może i nie ma co targac się na drugie body a lepiej kupić 2 szkła
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
przede wszystkim jak przejdziesz na FF to masz 70-200 a jak zostaniesz na 40D to mnozysz x 1.6 to chyba lepiej? miec 110-320 do natury... a zaoszczedzona kasa pojdzie na 400mm ;-)
myślałem o 400 2.8 L ale ciężki jest
Mnie sie zda, że jak on zrobi fotkę z 1D plus 70-200 i sobie potem wykadruje jak będzie za szeroko, to jakościowo i tak lepiej na tym wyjdzie, niż na kropowanej całej klatce z 40D. Ale fakt, że dwa dobre szkła są warte poczekania na 1D jakiś czas... Tak czy siak, te 1.6 to przecież sprytny zabieg marketingowców, a nie zaleta niepełnej klatki.
Ech! Jak będziesz miał taki sprzęt, to i ktoś do noszenia się znajdzie za możliwość popróbowania go. Jakbyś chciał fotografować jeziora na Mazurach - zgłaszam się!![]()
nerka u mezczyzny wazy od 125 do 170g przy czym prawa jest z reguly nieco lzejsza od lewej ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no a ja bym pociągnął jednak... dla czego lewa jest lżejsza albo odwrotnie?
![]()