Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: [roger-krk]Lustrzankowe początki:)

Domyślnie [roger-krk]Lustrzankowe początki:)

Minęły już prawie 3 miesiące mojej przygody z 400d i zdecydowałem sie wybrać parę fotek które przynajmniej moim zdaniem są udane
    Pewnie zostanę sprowadzony na ziemię,ale w końcu o to chodzi. Uwagi krytyczne mile widziane
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.

To tak na dziś. Mam nadzieje ze kolejne miesiące przyniosą więcej lepiej pstrykniętych fotek
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez roger-krk ; 17-06-2008 o 18:11
    C7D+C400D|C24-70 f/2.8 |C70-200 f/2.8| inne drobiazgi
    Moja (pseudo) galeria
    Blog sportowy: www.leszeks-photography.blogspot.com

Domyślnie

Az tak tragicznie że nikt nie nic nie chce napisać?:>
    Moja (pseudo) galeria

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

nie jest aż tak tragicznie ale
    1. jakby troszkę sprane, przyszarzałe kolory
    2. krzywo, wyprostuj
    3. ciekawy kadr ale popracuj nad światłem choć domyślam się, że nie jest to proste w przypadku gdy to nie ty sobie ustawiasz oświetlenie
    4. nie wiem gdzie jest ostrośc, przypomina mi to moja próbę, podobną pstryknięcia wieży kościelnej i panowie z CB stwierdzili, że za bardzo w trapez idzie
    5. tu powiedzieliby, że zbyt centralnie i chyba w tym przypadku rzeczywiście nudzi to centrum a gdybys przekadrował i dał pana bardziej w prawy górny róg?
    6. nie potrafię się ustosunkować nie chciałabym krzywdzić pisząc że jest takie sobie bo w twoich oczach bedzie to na minus a dla mnie jest po prostu neutralne
    7. i 8. chyba dosłownie odrobinę przepalone...jednak ja się na przepałkach nie znam są tacy co wszędzie przepałki widzą a przecież przepalenie to też środek artystyczny
    8. troche krzywo i chyba poruszone
    9. ciekawy kadr ale szkoda, że nóżki obciąłeś

tyle słowem ode mnie ale ja jestem amatorem. Napisałam jedynie o błedach, któe ktoś już kiedyś komu innemu wytknął a tu widzę podobieństwa. Generalnie wyznaję zasadę, że co autor to interpretacja dlatego nie należy tez do końca sugerować się krytyką. Chyba, że tutaj dopracowujes ztylko i wyłącznie technikę bo naprawdę są tu specjaliści od tego.Raczej nie ma co popisywać sie tu artyzmem.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

Zdjecie nr.2 podoba mi sie najbardziej, ale jak to powiedzial poprzednik, szkoda, ze krzywo - zdecydowanie rzuca sie to w oczy, ale moze i ma to swoj urok.
    Fajne zdjecie to tez nr.7 - szkoda tylko ze wszystko nie zmiescilo sie w kadrze, do pelni szczescie postawilbym jeszcze kogos przed ta karuzela, zeby sie przez chwile nie ruszal - bylby ********y portret, oraz element statyczny, ktory dodatkowo zaakcentowalby ruch.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Domyślnie

Dzięki za komenty postaram sie następnym razem pamiętać o tym wszystkim i pokazać tu jakieś lepsze prace
    Moja (pseudo) galeria

Domyślnie

10.Pierwsza próba zrobienia portretu, o ile w ogóle można to portretem nazwać??

Można prosić o jakieś uwagi??
    Moja (pseudo) galeria

Domyślnie

przywaliles wbudowanym palnikiem w ciemnym pomieszczeniu prosto po oczach, z takiego czegos niczego ciekawego nie bedzie, wyjdz lepiej na dwor
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Domyślnie

No ok wiem ze to taki "półśrodek" do portretu, ale miałem akurat przy sobie aparat i tak strzeliłem... A pomijając już ten palnik to kadr sie nadaje, czy tez powinien być jakiś ciekawszy??
    Moja (pseudo) galeria

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roger-krk Zobacz posta
    No ok wiem ze to taki "półśrodek" do portretu, ale miałem akurat przy sobie aparat i tak strzeliłem... A pomijając już ten palnik to kadr sie nadaje, czy tez powinien być jakiś ciekawszy??
    No tak sobie strzeliłeś - dobre podsumowanie zdjęcia.
    Na swoje pytanie trochę odpowiedzi i porad znajdziesz tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30957

Nie jesteś pierwszy (a w ostatnich miesiącach jakiś wysyp ) co zaczyna z portretem...

Domyślnie

Vitez ja nie twierdze że zaczynam z portretem... Czekam do początku sezonu koszykówki i mam zamiar się skierować głownie w kierunku sportu.. Ale ponieważ do tego jeszcze 3 miesiące to dużo okazji do robienia zdjęć i nauki sie po drodze trafi
    Moja (pseudo) galeria

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów