Witam,
czy ktos moze mi pomoc i podpowiedziec, gdzie moge zanabyc droga kupna zaslepke na kitowy obiektyw 18-55 (58mm).
Pozdrawiam
Szymon
Witam,
czy ktos moze mi pomoc i podpowiedziec, gdzie moge zanabyc droga kupna zaslepke na kitowy obiektyw 18-55 (58mm).
Pozdrawiam
Szymon
na allegro
Na allegro lub np. tutajZamieszczone przez pumex1
Dziekina allegro wlasnie znalazlem jedna pasujaca, a w tym sklepie tez jest za przywoita cene (koles z allegro u ktorego kupowalem obiektyw wyjechal mi z cena 100 PLN
)
Przy okazji pytanie - mocujecie jakos zaslepki do aparatu, czy stosujecie metode "w kieszeni"? Przyznam sie, ze zaslepke posialem na imprezie plenerowej, gdzie wialy silne wiatry od Finlandii :wink: i tak na przyszlosc wolalbym uniknac podobnych przygod
pozdrawiam
Szymon
ja stosuje ta druga - "w kieszeni"Zamieszczone przez pumex1
z kieszeni Ci ja wywialo?Zamieszczone przez pumex1
![]()
poniewaz "plener" byl udany nie ukrywam, ze jest to mozliwe :grin:Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
na szczescie reszta sprzetu dotarla w calosci![]()
Bogom dziekowac ;-)Zamieszczone przez pumex1
Są takie przylepce na gumce okalającej obiektyw...
Wtedy podczas fotografowania takie to to wisi u dołu obiektyu i dynda.
Tylko jest kruczek - po jakimś czasie klej w tym puszcza i trzeba samemu przykleic na siakas kropelke.
Metoda na 'smyczke' nie sprawdza sie oczywiscie przy duzych oslonach przeciwslonecznych. Ja (poza kitem do analoga) generalnie dekielki wkladam do kieszeni lub odkladam gdzie popadnie. W razie czego kupie sobie nowy. jednak niestety posialem gdzies muszle oczna ef - nawet nie wiem gdzie i nawet nie wiem kiedy. bede musial przy okazji ja gdzies dokupic (koszt 40-50 zl) - jest przydatna w szczegolnosci jak foce z okularami korekcyjnymi.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Ja dekielki w kieszeni lub torbie nosze. W razie zgubienia (nie zdarzylo sie jeszcze - odpukac) kupilbym wlasnie w sklepfotograficzny lub raysfoto.