[QUOTE=Quadrifoglio;509911]Więc po co ta akademicka dyskusja? Prosiłem o fotki z 5D i 30D z tego samego obiektywu o tej samej ogniskowej i tej samej odległości od obiektu (wiadomo, że fota będzie inna) - czego tutaj nie rozumieć? I jeszcze te teksty "O czym tu jeszcze deliberować i po co ?" Mam takie pytanie i prośbę o co proszę po to chyba jest to forum. A co kupię to kupię właśnie w zależności od wyniku tych 2 RAWów (kurde czasami to chyba trzeba przeliterować, aby co poniektórzy zrozumieli). Wątek liczy już 40 parę stron, a rzeczowe informacje są może na 2. Jak test to krótko i rzeczowo i fotki o co ludzie proszą, a wywody co mogę kupić lub nie są naprawdę nie istotne. W teorii wiem, żeby uzyskać niby to samo musiał bym mieć w 5D matrycę około 20Mpix, a żeby mniej więcej mieć podobną jakość otrzymam, że tak powiem zoom'a 1,2x, a czy będzie to dla mnie użyteczne to już moja sprawa i ew. innych osób, którym taka informacja może się przydać. Z teorią różnie wypada, a praktyka to co innego.
Dzięki Mellan za ten test bo pomysł bardzo fajny na teścik, szkoda tylko, że się rozjechał. Mam nadzieję, że doczekam się tych fotek - z góry dziękuję.
Ostatnio edytowane przez zygert ; 08-08-2008 o 21:41