Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    panowie po co sobie du@#ę jakimiś jedynkami i piątkami jak 350D zgodnie z tym co kolego Bagnet007, napisał można wyciągnąć takie same kolorki i kontrast
    - żałosne ... pozostawię bez komentarza...

tak jak kolega napisał czy można wyciągnąć coś z czegoś czego niema? 0*x=0
    najlepsze są wypowiedzi ludzi którzy puszki i szkła w ręce nie trzymali i starają się całemu światu udowodnić że nie ma różycy, a jak jest to niewielka - więc po co przepłacać
    temat proponuje zamknąć ...
    A Pan Kolega, znawca od "kolorków" piszący w innym wątku:

ale ja skanuje prosto do PS'a i mam możliwość Assign ICC profile do każdego importowanego BMP, wcięć nie widzę powodu dlaczego miałbym tego nie zrobić?
    Czy Pan Kolega nie wie przypadkiem, że do różnych materiałów istnieją różne profile ?
    http://www.targets.coloraid.de/
    http://www.computer-darkroom.com/it8cal/it8_page_1.htm
    Pozostawię bez komentarza... No nieładnie :-)

Powiedz mi skąd Ci się wzięło to "0*x=0" ? Jeśli wprowadzasz korekcje i widać efekt to oznacza, że materiał źródłowy którym jest np. raw posiada informacje które można modyfikować. 0*x=0 możesz napisać w przypadku próby korekcji "kolorku" np. #000000, inaczej mówisz po prostu nieprawdę. O kontraście natomiast nic nie pisałem.

najlepsze są wypowiedzi ludzi którzy puszki i szkła w ręce nie trzymali i starają się całemu światu udowodnić że nie ma różycy
    Bardzo łatwo przychodzi Ci pisanie takich wypowiedzi, mieszkając po drugiej stronie Świata, kompletnie mnie nie znając...

BTW- tak wyglądał mój profil acr dla popierdółki E410:
    Wyszedł w praniu po około miesiącu i o dziwo efekty widać pomimo 0*x=0. Żałosne, nie :rolleyes: ?

Ale ja się nie znam.
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 18-06-2008 o 09:20

Uprawnienia umieszczania postów