Strona 111 z 113 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: FF vs crop - sample

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    Oczywiscie jak najbardziej sie zgadzam i nie porownuje nawet ktorejkolwiek puszki APS-C (nawet z najwyzszej polki) do 5D3
    choc cos mowiles o AF ze kolega mial 5D2 i Ty wtedy k-5 (bez nowszego firmware'u ktory ponoc znacznie poprawil AF w K-5) - duza roznica wtedy byla?
    Koledze ,który się zachwycał swoją 5D2 podsunąłem "chłit marketingowy" szybkie szkła, więc był zdziwiony szybkością AF K-5,ja też nie narzekałem.Trudno porównywać ,bo każdy ma inne oczekiwania a każde szkło też pracuje inaczej.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    110 stron wątku nt. sampli a przykładów malutkoooooo...
    Panowie (i Panie) wykazujący wyższość FF: może zacznijcie wklejać tutaj fotki ze swoich FF
    -jak chcesz oceniać fotki wielkości znaczków pocztowych na forum(800 na dłuższym boku) ?
    -pełne fotki ,linki =nikt nie będzie ściągał dziesiątek fotek 8 lub więcej MB
    -a najgorsze:umiejętności nasze są tak rożne,że bezpośrednie porównania mogą wypaczyć wszystko:
    jakość body,jakość szkła a nawet wiedzę o obróbce lub nawet użytkowania sprzętu.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

przecież zdjęcia były, jeśli po nich nie widzisz różnicy to tylko się cieszyć - różnica w kasie wystarczy na niezłą wycieczkę albo wycieczkę i szkło.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    -jak chcesz oceniać fotki wielkości znaczków pocztowych na forum(800 na dłuższym boku) ?
    Do oceny plastyki, głębi ostrości i tzw. "magii" - myślę, że taka rozdzielczość jest w zupełności wystarczająca.
    A jednak przykładów brak, ciągle tylko klepanie i teoria...

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    -a najgorsze:umiejętności nasze są tak rożne,że bezpośrednie porównania mogą wypaczyć wszystko:
    jakość body,jakość szkła a nawet wiedzę o obróbce lub nawet użytkowania sprzętu.
    Czyli co? Wywalamy kupę kasy na FF i L, szczegółowo opisujemy go w stopce, każdemu, w każdym wątku polecamy FF jako panaceum na super foty... żeby jednak stwierdzić jw.?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Do oceny plastyki, głębi ostrości i tzw. "magii" - myślę, że taka rozdzielczość jest w zupełności wystarczająca.
    Przykładów było dosyć na forum, niekoniecznie w tym wątku. Po prostu ty WIESZ, co ładnie udowadniasz używając stwierdzeń typu "lansowanie".
    Szkoda czasu na dyskusję z tobą...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Czyli co? Wywalamy kupę kasy na FF i L, szczegółowo opisujemy go w stopce, każdemu, w każdym wątku polecamy FF jako panaceum na super foty... żeby jednak stwierdzić jw.?
    tak jak pisałem jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy FF i cropem lub pomiędzy L i amatorskim obiektywem to jesteś szczęśliwszym człowiekiem bo nie musisz wydawać kasy na sporo droższe zabawki, sporo ludzi chyba coś jednak widzi sądząc po tym co mają w stopkach wpisane.
    sprzęt nie zrobi zdjęć za człowieka ale może utrudniać lub ułatwiać życie, może pozwolić na skupienie się na fotografii, a nie na problemach sprzętowych, może w końcu produkować piękne obrazki ze wspaniałą plastyką ale jak mawiają uczeni w piśmie nie wystarczy patrzeć trzeba jeszcze widzieć
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał Awatar qbar

Coś mi się wydaje, że miki 450 odkrył kolejny spisek tego świata. Marketingowa ściema FF.

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Pozbawione detali zdjęcie na ISO 3200 z mojego 50D vs całkiem niezłe ISO 8000 na moim 6D ... hmmm
    Hardcore w postaci ISO 6400 z mojego 50D vs akceptowalne chociaż bez szału ISO 25600 z mojego 6D.... hmmm

czy kupując 6D dałem się wyruchać marketingowej ściemie Canona ?
    czy mówiąc, że pełna klatka to badziew dostanę legitymację honorowego hipstera ?

Dopiero zaczyna

Porównujesz 50D z 2008r do nowego FF??

Uzależniony

Do którego cropa, Twoim zdaniem, powinien porównać 6D?

Dopiero zaczyna

Może do nowszego? Np 70D, tam już nie ma takiej przepaści w ISO.

Strona 111 z 113 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów