Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Mieszany widok

Domyślnie Odp: FF vs crop - sample

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Nie da się ukryć sprawy :koszt zakupu body.Często argumentem przeciw zakupowi dobrego body jest przeznaczenie różnicy w cenach zakupu na prawie tak samo dobre.
    Ale to prawie robi różnicę.Jako wieloletni użytkownik Pentaxa K-5(świetny aparat,nie mam doświadczeń z K-II) zmieniłem system na C.Mam zestaw szkieł o podobnych ogniskowych.Po niemal roku z C,uważam ,że 5D3 (fotki) daje mi więcej frajdy(jakość fotek,łatwość obróbki,AF) niż Pentax K-5.
    Oczywiscie jak najbardziej sie zgadzam i nie porownuje nawet ktorejkolwiek puszki APS-C (nawet z najwyzszej polki) do 5D3
    choc cos mowiles o AF ze kolega mial 5D2 i Ty wtedy k-5 (bez nowszego firmware'u ktory ponoc znacznie poprawil AF w K-5) - duza roznica wtedy byla?

Dlatego ja caly czas porownuje aparaty w "podobnym" segmencie cenowym K-5IIs (APS-C) z 6D (ewentualnie D610 - bo na D600 nawet nie patrze)
    choc z drugiej strony troche oszukuje ze w podobnej cenie - bo w stanach K-5IIs chodzi ponizej 700$ - reszta roznicy cenowej poszla by na jakas porzadna Sigmę ale juz w Polsce
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 29-04-2014 o 00:11

Uprawnienia umieszczania postów