Strona 8 z 113 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Wynoszenie na piedestał na podstawie barw w erze AWB i suwaków w ACR itp. jest chyba niepoważne...
    Znasz z praktyki czy tak tylko piszesz. bo ja wyrazam swoje zdanie na podstawie zrobienia mysle ze 500 000 Rawow jedną jak i druga matryca.

I twierdze ze FF ma DUZO Lepsze kolory bez wzgleda na uzyty soft. I to, jak dla mnie jest glowna przewaga FF. Widzialem pare sampli z ds2 i ds3 i to by sie potwierdzalo

a crop z 24L i ff z 35L juz niedluga jak znajde troszke czasu
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 16-06-2008 o 20:17
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ale jak wyjaśnić te kolory? Inne filtry na mikrosoczewkach? Reszta powstaje w komputerze.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli można z chęcią się podczepię pod ten wątek zaobserwowałem mianowicie następującą rzecz na cropie znacznie łatwiej uzyskuje się efekt panoramowania aniżeli na FF. Czy ktoś ma podobne doświadczenie?

Początki nałogu

Domyślnie

Z wszystkich testow na internecie wychodzi, ze 5D daje lepsza ostrosc( w sensie szczegolow) i kolorystyke. Dlaczego kolorystyke to nie wiem, moze to kwestia filtrow, a moze jednak wielkosci matrycy - wieksze czujki, to sie tak nie bija o swiatlo :-)

PS. Ja mam 450D i... 10-22 na razie w pudelku.

Uzależniony

Domyślnie

a ta lepsza kolorystyka to w jakim trybie balansu bieli? Może po prostu AWB lepiej działa. Widziałem fotki porównawcze 5D kontra 40D i kolorystyka była identyczna. Szczegółów faktycznie więcej w 5D.

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    a ta lepsza kolorystyka to w jakim trybie balansu bieli? Może po prostu AWB lepiej działa. Widziałem fotki porównawcze 5D kontra 40D i kolorystyka była identyczna. Szczegółów faktycznie więcej w 5D.
    Popatrz na moje porownanie tam wywyolywalem tak samo. I jescze raz pisze ze moja opinia nie powstala na bazie tego zdjecia tylko roku uzytkowania obu puszek rownolegle

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Możliwe, że w FF ze względu na większe piksele jest lepsza separacja poszczególnych kolorowych plamek filtra. Nie wiem jaką techniką ten filtr jest nanoszony i jaka jest przez to dokładność odwzorowania kształtu poszczególnych kratek filtra ale może właśnie w tym jest cała sprawa.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Znasz z praktyki czy tak tylko piszesz. bo ja wyrazam swoje zdanie na podstawie zrobienia mysle ze 500 000 Rawow jedną jak i druga matryca.

I twierdze ze FF ma DUZO Lepsze kolory bez wzgleda na uzyty soft. I to, jak dla mnie jest glowna przewaga FF. Widzialem pare sampli z ds2 i ds3 i to by sie potwierdzalo
    Pół miliona zdjęć to ja w życiu nie zrobiłem i pewnie nie zrobię ;-)
    Z praktyki, ale każda opinia i tak będzie na swój sposób subiektywna więc nie ma sensu się o to kłócić.

a crop z 24L i ff z 35L juz niedluga jak znajde troszke czasu
    Crop 24, FF 35... to może dorzucę jeszcze sampel 135 na LF

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

To co wynika z Twoich doświadczeń to to,że 5D, ds2, ds3 ma lepsze kolory niż inne znane Ci puszki z crop-em. Nic wiecej.

Bardziej dociekliwi próbują udowodnić Twoją hipotezę którą Ty postawiłeś nie podejmując nawet próby jej udowodnienia.

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek808 Zobacz posta
    To co wynika z Twoich doświadczeń to to,że 5D, ds2, ds3 ma lepsze kolory niż inne znane Ci puszki z crop-em. Nic wiecej.
    A co wiecej ma z tego wynikac ????
    [/QUOTE]
    Bardziej dociekliwi próbują udowodnić Twoją hipotezę którą Ty postawiłeś nie podejmując nawet próby jej udowodnienia.[/QUOTE]

Pierwsze co zrobilem w tym watku to wstawilem sample udowadniajace moja teze...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co wiecej ma z tego wynikac ????

Bardziej dociekliwi próbują udowodnić Twoją hipotezę którą Ty postawiłeś nie podejmując nawet próby jej udowodnienia.
    Pierwsze co zrobilem w tym watku to wstawilem sample udowadniajace moja teze...
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 17-06-2008 o 21:38 Powód: Automerged Doublepost

Strona 8 z 113 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów