Strona 93 z 96 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Mieszany widok

Domyślnie Odp: FF vs crop - sample

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    -jak chcesz oceniać fotki wielkości znaczków pocztowych na forum(800 na dłuższym boku) ?
    Do oceny plastyki, głębi ostrości i tzw. "magii" - myślę, że taka rozdzielczość jest w zupełności wystarczająca.
    A jednak przykładów brak, ciągle tylko klepanie i teoria...

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    -a najgorsze:umiejętności nasze są tak rożne,że bezpośrednie porównania mogą wypaczyć wszystko:
    jakość body,jakość szkła a nawet wiedzę o obróbce lub nawet użytkowania sprzętu.
    Czyli co? Wywalamy kupę kasy na FF i L, szczegółowo opisujemy go w stopce, każdemu, w każdym wątku polecamy FF jako panaceum na super foty... żeby jednak stwierdzić jw.?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    Do oceny plastyki, głębi ostrości i tzw. "magii" - myślę, że taka rozdzielczość jest w zupełności wystarczająca.
    Przykładów było dosyć na forum, niekoniecznie w tym wątku. Po prostu ty WIESZ, co ładnie udowadniasz używając stwierdzeń typu "lansowanie".
    Szkoda czasu na dyskusję z tobą...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta

Czyli co? Wywalamy kupę kasy na FF i L, szczegółowo opisujemy go w stopce, każdemu, w każdym wątku polecamy FF jako panaceum na super foty... żeby jednak stwierdzić jw.?
    tak jak pisałem jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy FF i cropem lub pomiędzy L i amatorskim obiektywem to jesteś szczęśliwszym człowiekiem bo nie musisz wydawać kasy na sporo droższe zabawki, sporo ludzi chyba coś jednak widzi sądząc po tym co mają w stopkach wpisane.
    sprzęt nie zrobi zdjęć za człowieka ale może utrudniać lub ułatwiać życie, może pozwolić na skupienie się na fotografii, a nie na problemach sprzętowych, może w końcu produkować piękne obrazki ze wspaniałą plastyką ale jak mawiają uczeni w piśmie nie wystarczy patrzeć trzeba jeszcze widzieć
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał Awatar qbar

Coś mi się wydaje, że miki 450 odkrył kolejny spisek tego świata. Marketingowa ściema FF.

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Pozbawione detali zdjęcie na ISO 3200 z mojego 50D vs całkiem niezłe ISO 8000 na moim 6D ... hmmm
    Hardcore w postaci ISO 6400 z mojego 50D vs akceptowalne chociaż bez szału ISO 25600 z mojego 6D.... hmmm

czy kupując 6D dałem się wyruchać marketingowej ściemie Canona ?
    czy mówiąc, że pełna klatka to badziew dostanę legitymację honorowego hipstera ?

Dopiero zaczyna

Porównujesz 50D z 2008r do nowego FF??

Uzależniony

Do którego cropa, Twoim zdaniem, powinien porównać 6D?

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Do którego cropa, Twoim zdaniem, powinien porównać 6D?
    np. do jakiegos nowszego APS-C
    70D (60D), 7D, D7100, K-5 II -> Canon EOS 6D In-Depth Review: Digital Photography Review

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    IMHO o żadnego, bo to nie ma żadnego sensu
    Sens jest zawsze...chociazby aby wyciagnac wnioski

Dopiero zaczyna

Może do nowszego? Np 70D, tam już nie ma takiej przepaści w ISO.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

nie rozumiem tej wojenki między FF a APS-C, ciekawe czemu nie ma takiej między średnim formatem, a FF lub między 4/3, aps-c
    FF i APS-C należy traktować jako dwa różne systemy, a to że szkła EF pasują do APS-C należy traktować jako dodatkowy ficzer. nie wiem czemu te dwa jakże różne systemy się ciągle porównuje? to są dwie różne konstrukcje, tyle że w jednym pudełku. APS-C jest tańsze od FF i kiedy wszedłem w system APS-C to zaakceptowałem jego wszystkie wady i zalety. Podstawowa zaleta APS-C to cena i trudno z tym dyskutować, a FF to GO i lepsze matryce.
    Ostatnio zrobiłem odbitki A3 z 350D, 40D i 70D powiem tak widać w jakości różnice, ale bez szaleństwa. Jak bym nie wiedział, które foto jest które to bym miał problem, a ślepy nie jestem (foty w ISO 100). Widać natomiast które foto było zrobione szkłem klasy KIT - aż bije po oczach.
    Jak ktoś wybiera FF to musi być go stać na szkła z półki L, jak kogoś nie stać na zakup szkła wysokiej klasy to lepiej odpuścić temat FF.

Szumy APS-C to jest cecha tego systemu a nie wada. W stajni VW są skody i "porszaki" i podobnie w canona jest skoda dla ludu i "porszak"
    ja wybierając APS-C kierowałem się przede wszystkim ceną i nie będę zaklinać rzeczywistości, że było inaczej jednak dzięki temu, że wyszło 6d wielu użytkowników APS-C pozbywa się swoich systemów dzięki czemu mogłem tanio nabyć fajne szkła jak: canon 10-22, samyang 8mm. Zresztą ożenek aps-c z sigma 18-35 jest w mojej opinii rewelacyjny i mi w zupełności wystarczy.

Użytkownicy tak wychwalający system APS-C powinni się zastanowić, czy mając nieograniczone środki wybrali by APS-C czy FF....

co do ISO to mam 70D i w porównaniu do 40d jest potężny skok jakościowy. Dla mnie akceptowalne jest iso 6400.
    Ostatnio edytowane przez adam1004a ; 13-05-2014 o 22:29

Strona 93 z 96 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów