Strona 82 z 113 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: FF vs crop - sample

Skoro już uzgodniliśmy,że pomiędzy obrazkiem z cropa i FF może nie być różnicy w jakości-to po co przepłacać?
    Choćby za AF .AF w obecnym aparacie jest duuuuuuużo szybszy,dokładniejszy niż w poprzednim.Właśnie ten (m.in.)czynnik zadecydował o zmianie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Nawet w przypadku pytań o najtańsze lustro xxxxD, ktoś zawsze wyskoczy z 2/3 krotnie droższym, używanym, zabytkowym 5D.
    A ja mam odmienne zdanie. Jeszcze jak posiadałem 650d to kolega kupił sobie 5d classica. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak kumpel przesłał mi pliczki na iso1600.
    Różnicę dostrzegłem gołym okiem. Lepszy kontrast, mniejsze zagęszczenie "śniegu" i zdjęcie jakościowo wypadło lepiej. Po tym zdarzeniu zrozumiałem, że to nie mpixele czynią aparat super fajnym a rodzaj matrycy. Owszem aps-c daje jakościowo, umówmy się dobry obrazek - lecz na wyższych czułościach przegrywa, ma też inną strukturę mojego ukochanego "śnieżku"

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Sam sie kiedys napalilem na FF i po kilku miesiacach musze stwierdzic, ze nie zawsze widac roznice, w zyciu jednak FF pomaga wysokim ISO oraz detalami.

Glebia ostrosci jest mniejsza i czesto trzeba bardziej domykac szkla, ale o tym kazdy tu wie.

Ogolnie sa dwie szkoly. Sam musisz zdecydowac co wybrac. Moze pozycz od kogos FF i zobacz jak to robi zdjecia.

Osobiscie wole focic pelna klatka, ale to tylko moja opinia. Zdjecia wydaja mi sie poprostu ladniejsze, choc nigdy porownania 1:1 nie robilem.
    Wole sie cieszyc fotografia niz robic zdjecia bateria.

Pozdrawiam kolege z FR i zycze dobrego wyboru.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

mnie tez wydaja się ładniejsze
    w podrozy ff sie lepiej sprawdza wlasnie ze wzgledu na wysokie uzywalne iso

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

To może mały teścik - 5d classic + 50 1.8II vs 500d + tamron 17-50. Ogniskowa 50mm na 5d oraz 35mm na cropie.
    Ostatnio edytowane przez dzeej ; 06-04-2014 o 11:08

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

dla mnie przypinanie takiego szkła jak 50 1.8 do ff to totalny obciach i bezsens
    do tanich badziewnych szkieł są tanie badziewne aparaty
    nie masz na szkła to nie kupuj drogiego aparatu, bo efektu i tak nie bedzie

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Sam sie kiedys napalilem na FF i po kilku miesiacach musze stwierdzic, ze nie zawsze widac roznice, w zyciu jednak FF pomaga wysokim ISO oraz detalami.

Glebia ostrosci jest mniejsza i czesto trzeba bardziej domykac szkla, ale o tym kazdy tu wie.

Ogolnie sa dwie szkoly. Sam musisz zdecydowac co wybrac. Moze pozycz od kogos FF i zobacz jak to robi zdjecia.

Osobiscie wole focic pelna klatka, ale to tylko moja opinia. Zdjecia wydaja mi sie poprostu ladniejsze, choc nigdy porownania 1:1 nie robilem.
    Wole sie cieszyc fotografia niz robic zdjecia bateria.

Pozdrawiam kolege z FR i zycze dobrego wyboru.
    To są dwa różne zagadnienia :

1. różnica pomiędzy FF a APS-C
    2. różnica pomiędzy konkretnymi modelami FF a APS-C (użyta technologia)

I tak :

... w zyciu jednak FF pomaga wysokim ISO oraz detalami... nie ma nic wspólnego z punktem 1
    Glebia ostrosci jest mniejsza i czesto trzeba bardziej domykac szkla.... też nie do końca dotyczy punktu 1 ani też punktu 2

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-04-2014 o 11:12
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dla mnie przypinanie takiego szkła jak 50 1.8 do ff to totalny obciach i bezsens
    To nie moje szkło, ale zgadzam się

Pełne uzależnienie

Każdy kto nie widzi różnicy powinien kupić body APSC, bo to spora oszczędność funduszy. Jednakże różnica niestety jest i każdy z czasem ją zobaczy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Każdy kto nie widzi różnicy powinien kupić body APSC, bo to spora oszczędność funduszy. Jednakże różnica niestety jest i każdy z czasem ją zobaczy
    Właśnie to przed chwilą miałem napisać. Tylko dlaczego "niestety" (cena)? Ja się cieszę, że jest crop i ff, jednym zarabiam na życie drugim realizuję swoją pasję.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Strona 82 z 113 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów