"dodam że siedzę już tydzień na urlopie w górach i jeszcze 40d nie włączyłem ani razu..
"....a 350d to ci chyba sluzy jako zgubiony dekiel na "C35f1.4L"?????
"dodam że siedzę już tydzień na urlopie w górach i jeszcze 40d nie włączyłem ani razu..
"....a 350d to ci chyba sluzy jako zgubiony dekiel na "C35f1.4L"?????
wszyscy piszą o różnicy między FF a crop jeśli chodzi o jakość obrazu - ale nikt nie pisze o tym jednak ważnym elemencie jak WIZJER.
kto nie patrzył przez wizjer w FF niech spróbuje. potem niech weźmie crop...
nie gubię dekli, 350d leży w domu bo za te pieniądze co teraz chodzą to szkoda sprzedać a córka chce coś focić to będzie dla niej z kitem i 50/1.8 w sam raz do nauki idealne,
tu mam tylko 5d i 40d.. ale ptaków nie ma za dużo więc ani krop ani fpsy nie potrzebne więc tylko 5d /35L,24-105L,85-1.8 w użyciu
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
[QUOTE=zygert;510243]Znaczy się, co niby sugerujesz?
Że tak sobie piszę i "zrobiłem" sobie stopkę żeby być "********ym miszczem" na forum..?
otóż nie, np. wszyscy którzy piszą do mnie PW z prośbami o rózne zdjęcia w miarę możliwości są "obsługiwani" i nikt nie zgłasza zastrzeżeń.. zauważ że przy publicznym pokazywaniu takich testów zaraz się komuś coś nie podoba, sa pretensje że to nie tak - z reguły dlatego że wyniki nie przystają do aktualnie lansowanej przez "dyskutanta" tezy, po czym nastepują wycieczki osobiste i dlatego lepiej robić zdjęcia a nie jakieś testy..
ale skoro już wyjażdzasz osobiście i publicznie sugerujesz, że mam w szopie 5D a 40D ma moja ciocia to specjalnie dla ciebie ruszyłem dupę z łóżka i cyknąłem jedną fotkę testową(jest oczywiście exif)
Wybacz że bez staywu ale bardzo leje deszcz i do samochodu nie chciało mi się biec
http://www.starz.pl/forum_CB/forum/testowa.jpg
P.S. jak będzie pogoda to może się wezmę i coś cyknę skoro jest takie parcie na testyale nic nie obiecuję
ja tylko proszę 2 RAWy z użyciem tego samego szkła, przy tych samych parametrach, ta sama odległość i ta sama ogniskowa z 2 puszkami (dla ułatwienia mogą być już bez statywu- dzięki za chęci.
bez statywu to ciężko to zrobić chyba :d
350D
jak będzie pogoda na to żeby robić zdjęcia na zewnątrz to coś cyknę z 35l i 85ki bo tu ciężko będzie o jakąś zmianę która będzie niechcący typu ogniskowa itp..
ja mogę coś cyknąć jeśli chcecie...
powiedzmy 50 mm 1.4 na 350D i na 1Ds mark II.
jutro lub po jutrze.
powiedzcie tylko jak to najlepiej zrobić. - chcecie rozumiem cały kadr z cropa i wycinek z FF ? Bo chyba tak to jest sens porównywać ?
Bo jak założę 50 mm na FF i cyknę, a potem 50 mm na cropie to będę się musiał odsunąć żeby otrzymać ten sam kadr... więc wpłynie to na GO i tym samym na porównanie FF i cropa... czy dobrze myślę ?
statyw stoi w miejscu, a zmieniasz tylko aparat![]()
350D