Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Widok wątkowy

Domyślnie

hmmm po to ,ze kadruje sie czasami w ps ?
    taki ekstremalny przyklad:
    Robie zdj z jakiegos koncertu i do wyboru mam 40D i 5D oraz jedno szklo np 85 mm...
    Wybiore 5D zrobie zdjecie .ale chce miec cala postac w kadrze a nie moge podejsc blizej, wiec cropuje sobie w ps zdj z 5D...
    Wiem ,przyklad troceh naciagany ale chyba prosto obrazujacy o co mi chodzi.
    No i teraz pytanie czy lepiej zrobic zdj 5D i wykadrowac czy odrazu robic 40D ??

Cytat Zamieszczone przez a-w Zobacz posta
    Aby porównać rzetelnie nie można ograniczać możliwosci puszki jeśli chodzi o jakość obrazka
    Należy stworzyć takie warunki aby obrazki były takie same ale przy pełnych możliwościach jakie daje matryca
    Tak tylko ,zeby to zrobic trzeba urzyc innych szkiel co moim zdaniem mocno wypatrza wynik.
    Juz lepiej wykastrowac obrazek z 5D i np porownac sobie kolory i inne duperele na tym samym szkle.

To ,ze z 5D mozna blizej podejsc z tym samym szklem do obiektu i uzyskac przez to mniejsza GO (co jest odbierane jako lepsza plastyke) to chyba wszyscy wiedza...

PS.jesli sie myle to niech ktos mnie sprostuje..jaki jest sens wogole mowic o kolorach skoro do puszek podpiete sa inne szkla ????
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 27-06-2008 o 12:48

Uprawnienia umieszczania postów