Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

panowie proszę o cierpliwość i proszę nie nad interpretować mojego pierwszego wniosku:
    wniosek nr 1 na miniaturkach (w pow. 20-30%) pliki RAW z obu aparatów wyglądają identycznie ...
    wspominałem że na miniaturkach nie widać różycy, w powiększeniu i po otwarciu w PS różnica staje się dużo bardziej widoczna i reszta testu nie jest taka "wapniała" dla 40D, różnice w ostrości na poszczególnych obiektywach oraz ISO są znaczne ka korzyść 5D...

ale o tym trochę później - każdy będzie maił możliwość ocenić czy nie warto przepłacać ...

cdn...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    I wg mnie cóż z tego wynika? Przecież te dwa obiektywy nie różnią się jedynie ogniskową, kątem widzenia ale jakością produkowanego obrazu. 35L to inna klasa niż 50 1.4.
    Upraszczając i skracając tok myślenia, nie dziwią mnie wyciągane przez
    nie gorączkuj się Hofi66 mój test wyraźnie wykazał że dużo lepiej wypada 50/1.4 na 5D niż 35L na 40D, zarówno pod względem ostrości jak i GO...

mz kupowanie 35L na crop jest zupełnie bez sensu obiektyw traci i to bardzo ...
    wkrótce dowody...
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 21-06-2008 o 02:32 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów