mój typ:
1. 30D
2. 5D
a teraz ciągne RAWy :-)
mój typ:
1. 30D
2. 5D
a teraz ciągne RAWy :-)
1. 30D
2. 5D - mniejsza GO, ciemniejsze (f2)
ale po kolorach to bym nie poznal, na 1 taboret ma jakies bardziej zywe![]()
panowie, to juz sie robi nudne.. temat jest na tyle fajny, ze proponuje przeniesc te przepychanki "crop vs. ff" do startego i znanego watku bo jak zawsze syf sie zaczyna robic![]()
kazdy ma swoj rozum i potrafi sobie zdjecia porownac i ocenic.. one powiedza wiecej niz madrosci niejednego forumowego madrali
moje typy:
1. 30d
2. 5d
:-)
trzeba było chociaż exify usunąć...
Zaczal sie watek od porownywania GO crop vs. FF, ale niektorzy nie mogli sie oprzec i zaczeli wychwalac "plastyke" i kolorki. (Tak jakby to mozna bylo osadzic z tych obrazkow na imageshack) Ze GO wezsza itd. to raczej oczywiste i przewidywalne, choc nie zaszkodzi zobaczyc na przykladach.
Natomiast dyskusja o jakosci ogolnej crop vs. FF to juz zupelnie inne voodoo. Tutaj trzeba by porownac 5D i 40D anie 20D. Moge przytoczyc opinie ludzi z imponujacym dorobkiem, autorytetem i doswiadczeniem ktorzy a) nie widza zadnych istotnych roznic, b) wola 5D c) nawet wola 40D.
slonce sie chyli ku zachodowi, moze jeszcze jakies w trudniejszych warunkach oswietleniowych zeby zobaczyc ile mozna wyciagnac z 5D w ciemnych partiach a ile z 30D, dzieki kjoanna za poswiecony czas![]()
poczytaj (całość! ponad 80 stron!), może Ci przejdzie...
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25255
Dzięki,...
natomiast fajnie gdybyś załączył jakieś sample (zgodnie z tematem wątku).