Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Cały czas próbuję powiedzieć, że wierność czy ładność odwzorowania barw to osobiste zdanie każdego z nas i nie można stwierdzić, że ten a ten aparat jest absolutnie genialny bo na zerowych ustawieniach zdjęcia mi się podobają. Bo czym właściwie są fabryczne ustawienia ? Niczym innym jak kombinacją jakiś wartości, które są potrzebne do interpretacji tego co wypluwa aparat. Jeśli Ci się podobają- zostajesz przy nich, jeśli nie- narzucasz swoje. Chyba to jest największa zaleta surowego formatu, prawda ?
    słuchaj Bagnet007 cały czas jak byłem posiadaczem 20D tez tak się oszukiwałem - typowa gadka nie posiadacza 5d, jakie ustawienia softu, mogą ci pomóc jak masz słabszy hardware, to tak jak byś porównywał 8-bit Comodore 64 do 16 bit Amigi 500, zawsze można wciskać kit innym że gry na C64 maja klimat a Amiga ma lepsze ustawienia softwarowe, jak masz możliwość to pożycz od kogoś 5D pochodź po mieście od świtu do nocy i przestaniesz pitolić o indywidualnych preferencjach i ustawieniach fabrycznych ...

Uzależniony

Domyślnie

A mi po glowie zadne testy nie chodza, chcialbym poprostu miec mozliwosc porownania tego samego zdjecia w FF i cropa, dlatego RAW zeby samemu sie przekonac o kolorach itp.

Czytam ten watek i zastanawiam sie czy wywalic 40D do kosza

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    słuchaj Bagnet007 cały czas jak byłem posiadaczem 20D tez tak się oszukiwałem - typowa gadka nie posiadacza 5d, jakie ustawienia softu, mogą ci pomóc jak masz słabszy hardware, to tak jak byś porównywał 8-bit Comodore 64 do 16 bit Amigi 500, zawsze można wciskać kit innym że gry na C64 maja klimat a Amiga ma lepsze ustawienia softwarowe, jak masz możliwość to pożycz od kogoś 5D pochodź po mieście od świtu do nocy i przestaniesz pitolić o indywidualnych preferencjach i ustawieniach fabrycznych ...
    Nie będę się już dalej kłócił, niech Ci będzie. Mój hardware to RVP50 i dla mnie to jest wzór :wink:
    Co do 5D... od momentu napisania ostatniego postu przez parę godzin byłem zmuszony (!) do dźwigania go z C70-200/2.8, celem testowania BP i Tumax'ów. Nawet raw'ka sobie zatrzymałem na pamiątkę , natomiast niczym specjalnie mnie nie pociąga (kiedyś tak). Na dziś mam dość.
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 18-06-2008 o 23:08

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A propo slepego testu, kiedys czytalem artykul o podobnym tescie kable audio za 2000pln za metr vs. drut dwuzylowy uzywany w instalacjach elektrycznych. Oczywiscie grupa audiofili swiecie przekonanych o wyzszysci super kabli. Wynik oczywisty: rozklad odpowiedzi pokrywam sie z losowym rozkladem, czyli czesc strzelila dobrze, czesc zle.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Uprawnienia umieszczania postów