Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1126

Wątek: FF vs crop - sample

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: FF vs crop - sample

Teoretyzujecie, więc rzucę trochę mięsa .
    Poniżej proste porównanie 2-ch body: 5D mark III i 50D na tych samych szkłach. Żeby było bardziej widoczne każdym ze szkieł zrobiłem po 2 zdjęcia na pełnej dziurze, bądź prawie pełnej dziurze i trochę przymknięte. Jasne obiektywy dlatego, żeby lepiej pokazać różnice. Te same warunki tj. czas, przysłona, ISO tryb pomiaru światła i balans bieli K5500. Zdjęcia z tej samej odległości, tylko w przypadku 135mm musiałem trochę odejść, bo niewiele było w kadrze.
    Wszystko wywołane w DPP na ustawieniach domyślnych. W DPP a nie np. w LR, bo teoretycznie jest dedykowany dla canona i posiada najlepsze korekcje dla szkiełek. Ewentualne niewielkie różnice mogą wynikać ze zmieniających się warunków - było niby pochmurnie, ale raz tych chmur było więcej, raz mniej. Później wykadrowane w PSie do tej samej wielkości i kadru. Widać także, że pomimo zblokowanego balansu bieli puszki generują trochę inne kolory.

Pierwsze zdjęcie z pary jest zawsze z cropa, drugie z FF. Miłej analizy. Sorry, nie miałem pod ręką nic lepszego niż rower córki .

24L F1.4:

24L F2.8:

35L F1.4:

35L F2.8:

50L F1.4:

50L F2.8:

--- Kolejny post ---

Niestety nie mogę wrzucić reszty obrazków, ograniczenie administracyjne. Będę próbował. Niech ktoś napisze jakiegoś posta, bo mi automatycznie łączy i wyrzuca na za dużą ilość obrazów.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 19-04-2014 o 19:34

Uprawnienia umieszczania postów