Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: obiektywy rysujące ostro

sv
    Guest

Domyślnie

ostre Canony (ostre od pelnej dziury):
    200/1,8
    135/2
    85/1,2
    300/2,8
    400/2,8
    85/1,8 (ty juz trzeba przymknac)
    50/1,8 i 1,4 (od f4)
    zgadzam sie z przedmowcami, ze 200/1,8 chyba najlepszy z tej stawki niestety juz nie produkowany. za to nikon ma w ofercie nowy 200/2 ze stabilizacja

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    zgadzam sie z przedmowcami, ze 200/1,8 chyba najlepszy z tej stawki niestety juz nie produkowany.
    A czy to nie ty przypadkiem wspominales cos na forum o krazacych plotkach, jakoby Canon mial niedlugo puscic na rynek jego nastepce w wersji DO? Albo to iczek pisal... nie pamietam

stiopa
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No to lekcja pierwsza:
    Nie Canon a Sony a kompakt a lustrzanka...
    Wielkie dzięki za cierpliwość i sporą dawkę edukacji. Nie mam wątpliwości co do tego, że to zupełnie inne techniki zawarte są w obudowach obu typów aparatów. Ja w swojej niewiedzy zakładałem, że w Canonie znajdę wszystko to co miałem dotychczas i dużo więcej. Tak faktycznie jest we wszystkich porównywanych parametrach z wyjątkiem ostrości obrazu. Doceniam smak zabawy ze zdjęciem po pstryknięciu spustu migawki, sądziłem jednak, że sprawa ostrości przy tej optyce, którą posiadam (EF 28-135mm f/ 3.5-5.6 IS USM) jest oczywista. Skoro tak się nie stało zgłosiłem się nieśmiało do grupy życzliwych ekspertów w branży z pytaniem o obiektywy, które rysują ostrzej i cieszę się z Waszego przyjęcia dziękując za szczerą pomoc.
    Pozdrawiam
    Andrzej

ps. Dla uzupełnienia dodam, że rozpoczynałem swoją edukację fotograficzną od Kodak boxa (6x9) poprzez Druh'a, Zorki 4, Practica MTL, Canon analog, DSC 707, a zatrzymałem się na 20D.

Coś już napisał Awatar piotr.23
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stiopa
    ps. Dla uzupełnienia dodam, że rozpoczynałem swoją edukację fotograficzną od Kodak boxa (6x9) poprzez Druh'a, Zorki 4, Practica MTL, Canon analog, DSC 707, a zatrzymałem się na 20D.
    Skoro pytales o ostre szkla... Jesli moge cos zasugerowac, to zainwestuj w przejsciowke/przejsciowki i uzywaj szkiel, jesli Ci zostaly z Practiki. Niektorzy w to nie wierza (i nie uwierza nigdy), ale np. rosyjski Industar 2.8/50 za 60 zl na przejsciowce M42, albo nieco drozszy Zeiss T* Planar 1.7/50 na przejsciowce Contaxa podczepiony do cyfrowki Canona daja rewelacyjne zdjecia... Nie chodzi mi tutaj tylko o obiektywne MTF.

A swoj 28-135 przymknij do f8 i wiecej -- powinien stracic troche mydla

Pozdr | Piotr

sv
    Guest

Smile

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    A czy to nie ty przypadkiem wspominales cos na forum o krazacych plotkach, jakoby Canon mial niedlugo puscic na rynek jego nastepce w wersji DO? Albo to iczek pisal... nie pamietam
    jak bedzie DO to bedzie kicha. zamiat do wolalbym is, ale i tak go nie kupie bo bedzie kosztowal (o ile bedzie) PEWNIE 5000 $

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów