testowalem na wszystkich trybach i nie ma to zadnego znaczenia...Zamieszczone przez zabol
oddalem dzis do serwisu (powiedzieli ze wogole to jest u nich pierwszy taki model (30v) i nie wiem czy sie z tego faktu cieszyc...)
testowalem na wszystkich trybach i nie ma to zadnego znaczenia...Zamieszczone przez zabol
oddalem dzis do serwisu (powiedzieli ze wogole to jest u nich pierwszy taki model (30v) i nie wiem czy sie z tego faktu cieszyc...)
--< Rosolek >--
Canon EOS 30V / Sigma 70-200 f2.8 HSM / Canon 17-40 f4 L / Speedlite 420EX / Lowepro DryZone 100
Styki na bagnecie w korpusie próbowałeś czyścić ?Zamieszczone przez Rosolek
No i dzis szanowny serwis (CSI na Zytniej w Wawie) powiedzial ze wszystko sprawdzili, korpus w pelni sprawny, sensory tez super...
Po krotkiej debacie co w takim razie jest nie_tak, umowilem sie ze jutro podjade z obiektywami... eh... czy komukolwiek z szanownych forum-owiczow nie dzialal AF w 17-40L???
--< Rosolek >--
Canon EOS 30V / Sigma 70-200 f2.8 HSM / Canon 17-40 f4 L / Speedlite 420EX / Lowepro DryZone 100
Zamieszczone przez Rosolek
Niektorzy mieli zmylke (tzn wydawalo im sie ze nie dziala - taki szybki i cichy) jesli z nieco wolniejszych/glosniejszych szkielek przesiadali sie na toto a zapomnieli wlaczyc beepa potwierdzajacego zlapanie ostrosci![]()
trochę to mi wygląda na uszkodzenie sprężynki od pomocniczego lusterka. Może się nie otwierać, lub otwiera się nie do końca.
Spróbuj porobić testy na różnych punktach AF.
Vitez, nie doczytałeś- oba obiektywy mu szukają - tzw "hunting".
Doczytalem, moja odpowiedz dotyczyla dokladnie tego co zacytowalem - 17-40 4L a nie pierwszego postu tego watkuZamieszczone przez Kubaman
.
oto czego sie dowiedzialem po wizycie w serwisie:
1. Korpus dziala "bezblednie", wszystkie sensory OK
2. Oba obiektywy dzialaja poprawnie
po podpieciu w serwisie obu obiektywow wszystko dzialalo i AF ostrzyl blyskawicznie...
wnioski z tego calego zajscia to:
- moj korpus chyba chcial spedzic jeden dzien w serwisie ot tak sobie![]()
- ode mnie duzy plus dla serwisu (oblusga klienta na bardzo dobrym poziomie i w dodatku nic nie zaplacilem :grin: )
--< Rosolek >--