Nie mam pojecia, nie zdazylem az tak dokladnie swojej Sigmy przetestowac zanim ja na setke zmienilem ;-) Ale w jakims stopniu jakosc na pewno spadnie, nie ma sie co oszukiwac.Zamieszczone przez Polaco
Nie mam pojecia, nie zdazylem az tak dokladnie swojej Sigmy przetestowac zanim ja na setke zmienilem ;-) Ale w jakims stopniu jakosc na pewno spadnie, nie ma sie co oszukiwac.Zamieszczone przez Polaco
No dobra, to powiedz chociaz jaka maksymalna przyslone uzyles i jakie efekty miales. Sam jestem ciekaw bo nigdy nie slyszalem zeby ktos mowil ze mu zabraklo GO...Zamieszczone przez kavoo
A do zadajacego pytanie: Nie bralbym EF-S, chyba ze tylko chcesz zobaczyc na czym to wszystko polega i pozniej zmienic albo cos dokupic. To szklo jeszcze nie jest do konca przetestowane i jest bardzo malo opinii na jego temat...
Jesli chodzi o testy mozliwosci szkla to nie pamietam, chyba cos tam probowalem sfocic przy f/32 z lampa (wbudowana), ale z dala od skali 1:1. Mam w domu RAWy bizuterii (bez lampy blyskowej) robione przy f/11, i AFAIR bylo bardzo dobrze (choc GO malutko).Zamieszczone przez Polaco
To chyba wylacznie z wlascicielami kompaktow rozmawiasz ;-) U mnie przy minimalnej przyslonie (f/32) i odleglosci ostrzenia 31cm (skala 1:1) GO wynosi niecale 8mm... to wg ciebie duzo?Zamieszczone przez Polaco
Duzo czy nie duzo to jest pojecie wzgledne, dla niektorych te 8 mm to juz jest za duzo (widzialem kiedys na FredMiranda rewelacyjne zdjecia mrowej - GO ok. 1 mm). Dla innych 8 mm nadal bedzie za malo, ale czy wtedy nie lepiej zwiekszyc glebie innymi sposobami zamiast przymykaniem przyslony ?? No chociazby odsuwajac sie troche od obiektu...Zamieszczone przez kavoo