Widzisz jak chcesz to potrafisz, popracuj jeszcze trochę nad złośliwością i będą z Ciebie ludzie. Czy młodzi są zadowoleni? nie wiem. Będę miał z nimi kontakt dopiero po nowym roku, ale na pewno napiszę. Czy byłem głównych fotografem, tak. Czy tego chciałem? Nie. Młodzi nie zawracali sobie głowy fotografem, zaproponowałem im że zrobię kilka zdjęć w ramach ćwiczeń. Więc wybór prosty albo ja albo nic. zgodzili się świadomi faktu że zdjęcia mogą nie wyjść, osobiście wydaje mi się że lepsze takie niż żadne.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie wydaje mi się żebym do siebie strzelał. Na 130 zdjęć które mam do przekazania wrzuciłem tylko te które moim zdaniem są ciekawe, pozostałe to tak naprawdę zwykłe focenie ku pamięci. Samokrytyki się nie boję bo zostało "tylko" 130 z ponad 300.
A mnie się wydaje że po to jest forum, aby uzyskać pomoc. Po to się pokazuje swoje zdjęcia i prosi o konstruktywną krytykę aby móc poprawić swoje błędy. Przynajmniej ja na to liczę. Paenka podrzuciła pomysł z podciągnięciem kontrastu. Zrobiłem to na niektórych zdjęciach i faktycznie wyszło lepiej, przy okazji dziękuję Paenka. Jak widać chcieć to móc, zarówno w robieniu fotek jak i w ich krytykowaniu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A teraz ciekawe pytanie odnośnie balansu bieli. Wczoraj byłem w Taterkach. Kilka ciekawych zdjęć. Ale czy walczyć na siłę o biel? czy zostawiać niebieskie zabarwieni śniegu jak to miało w rzeczywstości? Śnieg leżał w cieniu, przez co miał sino-niebieskie zbarwienie.